Посетете новия сайт на Academy of Health Saint Luka, YUMEIHO CENTRE – Dokuzanov & Co.
YUMEIHO CENTER
КОНТАКТИ:
ЮМЕЙХО ЦЕНТЪР – София
София 1000, ул. Веслец 24
Тел./факс: 02 983 65 18
0887 480 369; 0899 815 705

Ако исакте да получавате новини и допълнителна информация свързана със сайта и YUMEIHO:Масаиуки Сайонджи (Saionji Masayuki)
18.11.1943 - 01.03.2005
IN MEMORIAM

ФОТОГАЛЕРИЯ СЪС СНИМКИ
на проф. М. Сайонджи
За всички Вас, които Светът не свършва на 21 декември е прекрасно да започнете Новата 2013 година като „преродени" с уникална японска терапия.

Потопете се в дълбоките тайни на Изтока и вземете за себе си или за любим човек:

Подаръчен пакет „ЗДРАВЕ, МЛАДОСТ И МЕЧТИ"!


Подаръчният пакет „ЗДРАВЕ, МЛАДОСТ И МЕЧТИ" включва процедури предназначени за възстановяване и ободряване на тялото, премахване на умората и напрежението, натрупани в ежедневието и изправяне на вашата стойка. Първо ще освободите чрез йонна детоксикация организма си от токсини и шлаки, натрупани от неправилен начин на живот, стрес и от преяждането, и препиването на Празничните трапези. Ще бъде измерен Центърът Ви на Тежестта и ще определим колко е нарушена симетрията на тялото Ви (симетрията е не само математическо понятие, но е символ за красота и хармония, и заедно с обема на движение в ставите и други показатели, определя биологическата възраст на организма). Освен за Вашата красота и хармония, това също е важно и за здравето Ви. Повечето болести и нарушения в организма възникват заради измествания на отделни прешлени на гръбначния стълб, предизвикани най-вече от деформации в таза. Проучванията показват, че само 0,1% от хората нямат никакви нарушения на тазовите кости. Следва ЮМЕЙХО (YUMEIHO) - Източна мануална терапия и философия, основаваща се върху древното учение за баланса и болестите, предизвикани от изместването на Центъра на тежестта на Човека спрямо неговия Енергиен център.

След сесията ще се почувствате Божествено! Освен, че има енергизиращ и подмладяващ ефект, ЮМЕЙХО възвръща баланса на Тялото и Духа, а също и най-старата Вяра на Човека - вярата в собствените му възможности!

Продължителност на преживяването - 160 минути.

Цена: 140 лв. - при закупуване до 07.01.2013 г.

Подаръчният сертификат е със срок на валидност 30 дни от датата на закупуване.


© YUMEIHO CENTRE Dokuzanov & Co. - Health of Japan
Обадете се на тел.: 0879 456826, 0887 480369, 029836518

www.yumeiho-centre.comПромоция

12 Ноември 2012

Напоследък в Академия на здравето Св. Лука забелязахме, че ни посещават предимно хора със сериозни здравословни и психо-емоционални проблеми, опитали всичко в традиционната и алтернативна медицина, на ръба на отчаянието и идвайки при нас както те сами се изразяват "От немай къде". Още след първата ЮМЕЙХО сесия с възстановена усмивка и блясък в очите ни казват: "ИМА НАДЕЖДА".
Трябва да се популяризира и направи достъпна тази уникална терапия за всички хора.
Затова:

По повод 69 год. от рождението на Масаюки Сайонджи нашият Център започва поредица от семинари, лекции, обучения и индивидуални консултации и терапии (програмата ще бъде обявена по-късно на сайта ни).

ETO НАШЕТО СПЕЦИАЛНО ПРЕДЛОЖЕНИЕ КЪМ ВАС:

1. Индивидуална ЮМЕЙХО терапия - 70 лв.(продължителност 3 часа)
2. ЮМЕЙХО процедура - 30 лв. (50 мин.)
3. Йонна детоксикация със сребърна вода - 25 лв. (1 час)
4. Динамичната електро невростимулация - 10 лв.
5. Високочестотна терапия за унищожаване на вируси, бактерии, паразити и гъбички - 10 лв. (1 час 30 мин)
6. Антипаразитна програма

10% отстъпка от тези цени при система от процедури, което разбира се повишава ефекта от лечението.

Не трябва да се забравя, че грижата за здравето е на първо място грижа на този, който иска да бъде здрав, а целта на терапията е пациентът да стане колкото се може по-малко зависим от лекаря!

YUMEIHO CENTRE Dokuzanov & Co.

Оставаме на Ваше разположение! За информация и записване: 0879 456826, 0887 480369

МАСАЮКИ САЙОНДЖИ (Saionji Masayuki - 西園寺 雅之 or さいおんじ・まさゆき) е роден на 18 ноември 1943 г. в Токио. Той е директор на Международния институт по превантивна медицина и създател на ЮМЕЙХО - терапия с уникална сложност и простота.


„Всеки иска да бъде здрав. Но как хората да не се разболяват или поне това да става по-рядко - това е твърде голям проблем. В това отношение аз мисля, че хората трябва да поставят на първо място профилактиката. Аз не се нуждая от диагнозата. Аз лекувам човека, а не болестта" - М. Сайонджи
Тази VIP карта може да е Вашият специален, запомнящ се и полезен подарък с повод или не, за Вашия съпруг/а, любим/а, приятел, ученика вкъщи, на когото все повтаряте "Не се прегърбвай"..., а и защо не помислите да подарите и на себе си Божествения Японски масаж ЮМЕЙХО.
YUMEIHO CENTRE Dokuzanov & Co.

София 1000, ул Веслец 24; 0887 480369, 0879 456826

Освен ЮМЕЙХО сесията в цената е включено и Измерване на Центъра на Тежестта.

И това не е всичко.

Преди всичко ще се чувствате чудесно. Поговорката "По-добре да бъда здрав и богат, отколкото беден и болен" по отношение на ЮМЕЙХО звучи сериозно. Дългогодишните наблюдения и проучвания в Япония са показали, че един курс ЮМЕЙХО създава запас от устойчивост на имунната система за една година и разходите по него занижават разходите за посещения в клиниките от 4 до 10 пъти!
ЮМЕЙХО е лечебен метод без лекарства.

Ефектът от терапията се усеща още след първите няколко сесии.

Статистиката показва, че около 99% от човечеството е с изместване на тазовите кости и на практика ЮМЕЙХО е НЕОБХОДИМО ЗА ВСЕКИ.

ЮМЕЙХО (YUMEIHO) НЕ ПРОМЕНЯ СВЕТА - ТОВА ПРАВЯТ ТЕЗИ, КОИТО ГО ПОЛЗВАТ!
Услуги, цени и СУПЕР ПРОМОЦИИ само за месец март 2012 г. на ЮМЕЙХО ЦЕНТЪР
СУПЕР ПРОМОЦИИ И НОВИ ПРОЛЕТНИ ПРЕДЛОЖЕНИЯ НА АКАДЕМИЯ НА ЗДРАВЕТО СВЕТИ ЛУКА ООД И ЮМЕЙХО ЦЕНТЪР – СОФИЯ ЗА МЕСЕЦ МАРТ 2012 ГОДИНА!
Отговор на запитване на M. V. относно предстояща операция на дискова херния и на други често задавани въпроси - 27.02.2012
ЮМЕЙХО (YUMEIHO) - брошура
Само за търсещи хора
ПАРТНЬОРСКА ПРОГРАМА
СЕМИНАР ПО ЮМЕЙХО (YUMEIHO): ЮМЕЙХО (YUMEIHO) И СПА (SPA) – ПРЕКРАСНА КОМБИНАЦИЯ И ВЪЗМОЖНОСТ ЗА ЗДРАВЕ, КРАСОТА, ДЪЛГОЛЕТИЕ И БИЗНЕС
СЕМИНАР ЗА ПАРТНЬОРИ
ЮМЕЙХО ЦЕНТЪР СОФИЯ И АКАДЕМИЯ НА ЗДРАВЕТО СВЕТИ ЛУКА ООД ВИ ЧЕСТИТЯТ НОВАТА 2012 ГОДИНА!
Стартира последния за тази година КУРС от програмата за обучение по ЮМЕЙХО (YUMEIHO) за 2011 г. на Академия на Здравето Свети Лука ООД. Краен срок за записване 30.11.2011. За повече информация вижте ТУК
УЪРКШОП

ТЯЛО. ДУША. ДУХ. УСЕЩАНЕ ЗА ЕДИНСТВО ЧРЕЗ ЮМЕЙХО!

Дата и час:
22.10.2011г., от 13:30 до 18:30 ч.

Място:

ЮМЕЙХО ЦЕНТЪР – СОФИЯ, ул. „Веслец” №24 (ъгъла с ул. „Цар Симеон”)

Вход:

50 лв.

Важно:

Само с предварително записване на тел.: 0887 480369, 0899 815705

Структура на уъркшопа:

Има масажни техники, а не е масаж. Не е терапия, а лекува. Не е наука, а научаваме най-дълбоките истини за себе си и за заобикалящия ни сват.

Какво е ЮМЕЙХО и какво е практическото му приложение?

В основата на почти всички заболявания и причина за изкривяване на нашите възприятия е изместването на Центъра на тежестта на човека. Уникалното на метода ЮМЕЙХО е съвместяване на Центъра на тежестта на човека с неговия Енергиен център чрез наместващи техники и вътрешни практики.

На тази сбирка със специална апаратура ще измерим Центъра на тежестта на всеки участник и ще определим биологичната му възраст. Ще попитаме всеки какво иска да чуе и какъв проблем иска да разреши с ЮМЕЙХО.

Ще има лекция и презентация за разясняване на метода, но нас не ни слушайте. Ние не можем да ви научим на нищо, но можем да ви помогнем да си спомните единствено това, което сами знаете, да намерте правилното решение, помагаме вашия ум да вземе решение да ви излекува. Затова акцентът на тази сбирка е: СЛУШАЙТЕ СЕБЕ СИ!

Ще илюстрираме аспекти от работата с метода с Тялото, защото тялото запомня веднага и за цял живот (напр. карането на колело, плуването, усещането за любов, възторг). А вие сами ще Усетите, Чувствайки как Тяло и Ум си въздействат.

Ще обърнем внимание:

 1. Как разкодираме посланията на тялото и каква е ролята на симетрията в човешкото тяло – едното рамо е по-високо от другото; единият хълбок е по-висок от другия; единият крак е по-дълъг от другия; носът е леко завъртян вляво или дясно, главата е извита, краката са във формата на Х и др. Освен за очевидните белези на разместване по време на обучението ще обърнем внимание на ежедневни белези на поведение от гледна точка на ЮМЕЙХО като: спим дълбоко само в поза „по корем”; начина, по който седим или слизаме по стълби и др.
 2. Кога започва разместването на таза. Разместването на костите на тазобедрените стави и прешлените на гръбнака и свързаните с това заболявания. Начини за лекуване синдромите на главоболието и раменните болки, затлъстяването, сърцето, белия дроб, храносмилателната система, сколиоза, дископатия, безплодие, гинекологични заболявания, умора и безпокойство, сексуални проблеми.
 3. Защо изместването на Центъра на тежестта на човека води до промяна на неговите възприятия и какво се случва на ниво Ум. Защо не ни върви в работата, в любовта, взаймоотношенията с партньора, нямаме мечти, а и пари – и за това ли е отговорен Центъра на тежестта. Ако искате да се излекувате, а не да продължавате да ходите да се лекувате, ще се учим защо е важно да поемаме отговорност за емоциите си и как да достигнем до основната причина за случващото се в живота ни – при съвместяване на енергийния и физическия център на човека този процес на разшифроване е естествен.
 4. В практическата част и демонстрациите може да се включите като Наблюдател или да учавствате Активно. Ние ще направим диагностика на всеки желаещ. Ще се учим как да правите диагностика на себе си и на близките си, ще практикуваме техниките, стъпка по стъпка ще усетите как премахвайки блокажите в тялото си и доближавайки Центъра на тежестта дори и с мм. до идеалния, вие се чувствате свободни, щастливи и Божествено (каквото е и другото име на ЮМЕЙХО – Източен Специален Божествен масаж).

Участиците в практическата част да си носят свободни (спортни) дрехи.

Водещ уъркшопа:

Лука Докузанов - ученик и последовател на създателя на ЮМЕЙХО проф. Масаиуки Сайонджи с 20-годишна практическа и научна работа и 10-годишен преподавателски опит на метода ЮМЕЙХО. Черпил е от мъдростта и знанията на монасите в манастирите на Атон (Света гора), манастира Шао Лин и храмове в Индия, Непал и Тибет. Това позволява на участниците в уъркшопа да разберат ЮМЕЙХО не само в класическата версия, но и извън този обхват, да се докоснат до тайните на тайните.
АКАДЕМИЯ НА ЗДРАВЕТО СВЕТИ ЛУКА ООД И ЮМЕЙХО ЦЕНТЪР - СОФИЯ ЩЕ УЧАСТВАТ НА ФЕСТИВАЛА "ОТКРИЙ СЕБЕ СИ" С УЪРКШОП "ТЯЛО. ДУША. ДУХ. УСЕЩАНЕ ЗА ЕДИНСТВО ЧРЕЗ ЮМЕЙХО!" на 15.10.2011г., от 10:30 до 14:30 ч.

През дните на Фестивала от 14-ти до 16-ти октомври 2011 г. на щанда на издателство "Хелиопол" всички, които желаят могат да закупят ваучери за услугите, които ЮМЕЙХО ЦЕНТЪРЪТ предлага на супер проциални цени с 50% отстъпка, или да направят измерване на Центъра на тежестта си. Измерването включва: определяне на координатите на Центъра на тежестта, измерване на теглото, на BMI (Body Mass Index), Индекс на телесната маса (ИТМ), стабилността (равновесието) и биологическата възраст.

Във връзка с предстоящите дни за честване на Свети Апостол и Евангелист Лука на 18-ти и на Свети Иван Рилски – на 19-ти октомври, АКАДЕМИЯ НА ЗДРАВЕТО СВЕТИ ЛУКА ООД И ЮМЕЙХО ЦЕНТЪР - СОФИЯ пускат ваучери за предплатени услуги с 50% отстъпка, които могат да бъдат закупени по време на самия Фестивал, а също така от ЮМЕЙХО ЦЕНТЪР – СОФИЯ (ул. Веслец, 24), считано от 14-ти до 21-ви октомври 2011 г.
ДВУДНЕВЕН ОБУЧИТЕЛЕН СЕМИНАР

„ЮМЕЙХО - ЛЕЧЕНИЕ И ПЪТ"

Място и програма на събитието:

Водещ семинара:

Лука ДОКУЗАНОВ -
ученик на създателя М. Сайонджи с 20-годишна практическа и научна работа и 10-годишен преподавателски опит на метода ЮМЕЙХО. Това позволява на участниците в семинара да разберат ЮМЕЙХО не само в класическата версия, но и извън този обхват, да се докоснат до тайните на тайните.

Дата и място на провеждане:

24 и 25 септември 2011г. ЮМЕЙХО ЦЕНТЪР-София ул. Веслец 24, гр. София

Програма на провеждане:

Tеоретична част:

12.30 - 14.30 ч. - Лекция

14.30 - 15.00 ч. - Кафе, напитки и закуски

Практичeска част:

15.00 - 16.30 ч. - Работна сесия 1: Измерване Центъра на тежестта на участиците, Диагностика, Индивидуални консултации.

16.30 - 16.45 ч. - Кафе пауза

16.45 - 19.30 ч. - Работна сесия 2: ЮМЕЙХО демонстрация - профилактика и терапия

Информация за участие:

1. Предварително записване на тел.: 02/ 983 65 18, 0899 815 705, 0887 480 369

2. Безплатно за всички участници в Теоретичната част

3. Такса 30 лв. за тези, които ще учавстват в Практическата част. Желаещите да си носят подходящ екип (свободни дрехи, анцуг), чехли и чаршаф.

Таксата за участие включва:

• семинарна такса

• кафе и напитки по време на семинара

*ПОДАРЪК за всички участници в Практическата част на стойност 50 лв. - Книгата „ЮМЕЙХО ТЕРАПИЯ - Сайонджи метод" на проф. Масаиуки Сайонджи (същата книга може да си я закупите на пл. Славейков за 10 лв.) и Измерване Центъра на тежестта, теглото, BMI - Индекс на телесната маса, стабилността (равновесието) и биологичната възраст (редовната цена в ЮМЕЙХО ЦЕНТЪРА е 40 лв.).

За допълнителна информация:
Академия на Здравето Свети Лука, 02 983 65 18, 0895 520 301, office@yumeiho-bg.com

Следващият семинар ще бъде в Бургас
на 29 и 30 октомври 2011г.
Уважаеми дами и господа,
Имаме удоволствието да ви предложим специалната ни оферта за вашето здраве, красота и комфорт.


До 22.09.2011 г. услугите на ЮМЕЙХО ЦЕНТЪР - София и Академия на здравето Св. Лука ООД са с 50% отстъпка. Може да си закупите пакет процедури до тази дата и да ги ползвате в удобно за вас време по-късно.


Днес ЮМЕЙХО ни е много нужно.

Поговорката "По-добре да бъда здрав и богат, отколкото беден и болен" по отношение на ЮМЕЙХО звучи сериозно. В света методът ЮМЕЙХО е достатъчно скъп. Все пак е важно да се разбере и другото - цената за възстановяване на здравето е неизбежна, и ЮМЕЙХО помага да я намалите. Сметнато е, че един курс ЮМЕЙХО създава запас от устойчивост на имунната система за една година и разходите по него занижават разходите за посещения в клиниките от 4 до 10 пъти! Подгответе се за зимата!

Статистиката показва, че около 99% от човечеството е с изместване на тазовите кости и на практика ЮМЕЙХО е НЕОБХОДИМО ЗА ВСЕКИ.
ЮМЕЙХО се превежда като "прилив на енергия".
Статистиката показва, че все още има хора, които не знаят какво е и какъв Дар за човечеството е ЮМЕЙХО (всъщност това е големия принос на Япония).

Цената от 60 лв./ с ДДС за ЮМЕЙХО сесия е валидна до 22.09.2011г. и ще получите от нас и ПОДАРЪК на стойност 40 лв. - Измерване на Центъра на Тежестта.
И това не е всичко.
Преди всичко ще се чувствате чудесно.

Вижте и другите промоции ТУК (или "кликнете" върху картинката с ПРОМОЦИИ)!
ПРЕДСТОЯЩИЯТ СЕМИНАР НА ЮМЕЙХО ЦЕНТЪР - СОФИЯ

ЗАЩО ЮМЕЙХО ДЕЙСТВА - ПЪТ И ФИЛОСОФИЯ НА ЕЖЕДНЕВИЕТО

Кога: 13 и 14 август 2011 г. от 12:00 ч.

Къде: София, ул. Веслец 24, ЮМЕЙХО ЦЕНТЪР - София

Желаещите да си носят подходящ екип (свободни дрехи, анцунг), чехли и чаршаф.

Поради неголямото пространство, броят на посетителите е силно ограничен.

САМО С ПРЕДВАРИТЕЛНО ЗАПИСВАНЕ

на тел.: 02/ 983 65 18; 0895 520 301; 0879 456 826; 0887 480 369

Всички участници в семинара получават ПОДАРЪК на стойност 50 лв.:

1. Книгата „ЮМЕЙХО ТЕРАПИЯ – Сайонджи метод” на проф. Масаиуки Сайонджи (същата книга може да си я закупите на пл. Славейков за 10 лв.);

2. Измерване Центъра на тежестта, теглото, BMI - Индекс на телесната маса, стабилността (равновесието) и биологичната възраст (редовната цена в ЮМЕЙХО ЦЕНТЪРА е 40 лв.).

На промоционални цени желаещите могат да си направят Йонна детоксикираща процедура и Антипаразитна процедура.

Юмейхо е философия за постигане на пълен баланс и хармония на човека със себе си и заобикалящия го свят (наричан още „ Божествен японски масаж").

ЮМЕЙХО е терапевтичен метод, холистичен по своята същност. Според философията на тази източна система няма неизлечими болести, има неизлечими болести към момента. Затова всичко зависи от това човек да бъде готов, силно да вярва, да иска и сам да го иска.

ЮМЕЙХО има за цел да лекува човека не според болестните симптоми, но да търси болестните причини и според тези причини да лекува човека чрез избягване на причината, защото тя е „причинна терапия" или „основна терапия". Самооздравяващата способност е ключ за изкореняване на болестите. ЮМЕЙХО има подмладяващо действие.

За здравето много се говори и пише, но за съжаление почти никой не се грижи за него сериозно. Повечето хора са станали мързеливи и предпочитат да живеят по инерция, без да отделят време и сили да се грижат за себе си. Медицината сравнително добре се справя с остри състояния, но не може да направи човека здрав.
Древните цивилизации на Земята познавали инструмент за възстановяване на функциите и органите на човека. Този инструмент е ...самият човек. Японецът Масаиуки Сайонджи дава старт ЮМЕЙХО. Сега можем да кажем с увереност, че високата ефективност и безопасните средства на ЮМЕЙХО ни водят към ЗДРАВЕ и Благополучие, дарени благодарение усилията на М. Сайонджи и неговите последователи.

Поговорката "По-добре да бъда здрав и богат, отколкото беден и болен" по отношение на ЮМЕЙХО звучи сериозно.
В света метода ЮМЕЙХО е достатъчно скъп. Благодарение на усилията на Академия на здравето Св. Лука, представлявана от ученика и последовател на М. Сайонджи - Лука Докузанов, методът е адаптиран към социално-икономическите характеристики на нашия регион, което го прави достъпен за всич...ки. Всеки месец се провеждат безплатни семинари по ЮМЕЙХО (www.yumeiho-bg.com).
Все пак е важно да се разбере и другото - цената за възстановяване на здравето е неизбежна, и ЮМЕЙХО помага да я намалите. Сметнато е, че един курс ЮМЕЙХО създава запас от устойчивост на имунната система за една година и разходите по него занижават разходите за посещения в клиниките от 4 до 10 пъти!

Водещи семинара: Лука Докузанов - IV степен YUMEIHO

Георги Тодоров - II степен YUMEIHO

Такса участие: 25 лв.

За повече информация: ЮМЕЙХО ЦЕНТЪР - София

02/ 983 6518, 0887 480 369, 0895 520 301

www.yumeiho-bg.com
ИЗВЪНРЕДЕНИ СЕМИНАРИ НА ЮМЕЙХО ЦЕНТЪР – СОФИЯ

(РЕДОВНИЯТ ОТКРИТ БЕЗПЛАТЕН СЕМИНАР ПО ЮМЕЙХО ЩЕ СЕ ПРОВЕДЕ В ПЛОВДИВ НА 30 и 31 ЮЛИ 2011 г. – чети за него по-долу или кликни тук)

Кога: 17, 23 и 24 юли 2011 г., от 11:30 ч. до 19:30 ч.

Къде: София, ул. Веслец 24, ЮМЕЙХО ЦЕНТЪР – София

Водещи: Лука Докузанов – IV степен YUMEIHO

Георги Тодоров - II степен YUMEIHO

Такса участие: 25 лв.

Желаещите да си носят подходящ екип (свободни дрехи, анцуг), чехли и чаршаф.

Поради неголямото пространство, броят на посетителите е силно ограничен.

САМО С ПРЕДВАРИТЕЛНО ЗАПИСВАНЕ

на тел.: 02/ 983 65 18; 0895 520 301; 0879 456 826; 0887 480 369

Всички участници в семинара получават ПОДАРЪК на стойност 50 лева:

1. Книгата „ЮМЕЙХО ТЕРАПИЯ – Сайонджи метод” на проф. Масаиуки Сайонджи (същата книга може да си я закупите на пл. Славейков за 10 лв.).

2. Измерване Центъра на тежестта, теглото, BMI - Индекс на телесната маса, стабилността (равновесието) и биологичната възраст (редовната цена в ЮМЕЙХО ЦЕНТЪРА е 40 лв.).

На промоционални цени желаещите могат да си направят Йонна детоксикираща процедура и Антипаразитна процедура.

Семинарът ще се състои от две части:

теоретична част (в която ще бъде изложена философията на ЮМЕЙХО, основните принципи в ЮМЕЙХО, видовете измествания при хората, зависимостта на отделните заболявания с изместванията при хората, отговори на въпроси и др.);

практическа част (в която участниците ще се научат да правят първоначална диагностика един на друг, за да могат това да го правят в семействата си и на близките си).

„През 1986 г. общото заплащане за лечение на японските граждани надмина 17 000 милиарда йени; средно на глава на населението, плащането достигна 140 000 йени. 17 000 милиарда йени бяха употребени не за здравеопазването, а само за лекуването. Разбира се това не трябва да се разглежда като разточителство. Но гигантската цифра не може да не събуди дълбок размисъл.

Поради развитието на модерната медицина, хората посещават лекаря само, когато страдат от някоя болест. Това фактически създава порочен кръг и лечебната такса винаги се увеличава, както става с една търкаляща се снежна топка.

Ако човек се разболее, страда не само той, но паричният и душевен товар тежи също така върху всички членове на неговото семейство и разрушава спокойния и весел живот. Тази загуба не може да се изчисли.

Всеки иска да бъде здрав. Но как хората да не се разболяват или поне това да става по-рядко – това е твърде голям проблем. В това отношение аз мисля, че хората трябва да поставят на първо място профилактиката.

Според мен, Изправящата притискащо-разтриващата терапия на таза (нашият Специален масаж) е инициатива, с която може да се постигне истински профилактичен ефект. Аз се надявам, че ние ще поставим практиката върху основата на дълбоко изучаване на тази книга и ще се радваме на добро здраве.

Аз искрено се надявам, че много хора ще приемат тази терапия, ще я поставят на широка основа и ще поддържат помежду си по-чести контакти.

Масаиуки Сайонджи

Юмейхо е философия за постигане на пълен баланс и хармония на човека със себе си и заобикалящия го свят (наричан още „ Божествен японски масаж”).

ЮМЕЙХО е терапевтичен метод, холистичен по своята същност. Повече от 190 болестни симптоми отстъпват пред ЮМЕЙХО. За сърдечно - съдовата система в книгата са посочени 27 симптома, например благоприятно се повлияват слединфарктно състояние, разширени вени, аритми, хипертония, хипотония и много др. ЮМЕЙХО помага при следните проблеми:

 • гръбначни изкривявания(сколиоза, кифозa);
 • плексит;
 • мигрена;
 • ишиас, лумбаго;
 • детска церебрална парализа;
 • главоболие;
 • коксартроза, гонартроза;
 • слединфарктно състояние;
 • болки в гърба, ошипяване;
 • разширени вени;
 • дископатия;
 • аритмия, хипертония, хипотония;
 • палпитация;
 • наднормено тегло и затлъстяване;
 • парези;
 • апатия, депресия;
 • мускулна атрофия;
 • миозит;
 • импотентност, безплодие;
 • нередовен цикъл, менструални болки

За повече информация: ЮМЕЙХО ЦЕНТЪР – София

02/ 983 6518, 0887 480 369, 0895 520 301

www.yumeiho-bg.com
ОБЯВА ЗА ОТКРИТ СЕМИНАР ПО ЮМЕЙХО (YUMEIHO) В ПЛОВДИВ - 30-31.07.2011 г.
ПРЕПЯТСТВИЕТО СЪДЪРЖА КЛЮЧА ЗА РЕШАВАНЕ НА ПОБЛЕМА

ТРАВМИТЕ, ПРЕЖИВЯНИ В ДЕТСТВОТО ОТ МОМЕНТА НА РАЖДАНЕ, ВЛИЯЯТ НА ВИДА ХАРАКТЕР, КОЕТО СЕ ОТРАЗЯВА ВЪРХУ ФОРМИТЕ НА ТЯЛОТО.

В ТЯЛОТО ПРИСЪСТВАТ МНОГО БЛОКАЖИ.

ТЯЛОТО И БЛОКАЖИТЕ МУ КАТО ПРЕПЯТСТВИЕ, СА ЕДНОВРЕМЕННО И ИНСТРУМЕНТ ЗА ПОСТИГАНЕ НА ЩАСТИЕ.

„Здрав гръбначен стълб за българските деца" е Проект, който стартирахме на

1 юни - Деня на детето.

Проектът е инициатива на Академия на здравето Св. Лука ООД и ЮМЕЙХО Център - София. Ние искаме повече деца в периода на ваканцията, захвърляйки тежките раници, да поправят своята осанка с методите на ЮМЕЙХО (YUMEIHO). Японската система ЮМЕЙХО е изключително ефикасна за тази цел. В нейната същност стои грижата за нормализиране на тазобедрените стави, сакроилиачните стави и гръбначния стълб.

Масово децата са с гръбначни изкривявания.

Апелираме към всички родители!

Наблюдавайте децата си, оглеждайте телата им и следете за някои от следните признаци:

- Различна височина на раменете;

- Асиметрия в лопатките;

- Дали тазът е хоризонтален при стоеж;

- Неволно накланяне на врата и главата;

- S-образна извивка на гръбнака и др.

След 20 градуса изкривяване се поставя корсет, а след 45 градуса - се прави операция. Поради постоянното изгърбване при писане и четене, очите се уморяват и това води до очни заболявания. Ако се отлага моментът за корекция на гръбначните деформации, болестните промени нарастват и се задълбочават с времето.

Ако се усъмните дори за леко изкривяване, не се колебайте и ни потърсете!

Предварителното записване е задължително, както за консултациите, така и за семинарите ни. Тел. за записване: 0895 520 301, 02/ 983 65 18.

ПРЕДСТОЯЩИЯТ СЕМИНАР Е В ПЛОВДИВ

Кога: 30-31 Юли 2011, от 13:30 часа

Къде: Пловдив, СОУ "Любен Каравелов", ул. "Бранислав Велешки" № 2, стара улица "Лютиче", пресечка на бул. "6-ти септември" в близост до супермаркет BILLA, до река Марица

Тема: ЮМЕЙХО И ДЕЦАТА. Как блокажите от детството предопределят целия ни живот, както и болестите и проблемите ни.

Входът е свободен

ЮМЕЙХО НЕ ПРОМЕНЯ СВЕТА - ТОВА ПРАВЯТ ТЕЗИ, КОИТО ГО ПОЛЗВАТ!

Обявата за семинара може да изтеглите от тук!

АКАДЕМИЯ НА ЗДРАВЕТО СВЕТИ ЛУКА ООД (ACADEMY OF HEALTH SAINT LUKA Ltd.) и ЮМЕЙХО ЦЕНТЪР - София (YUMEIHO CENTRE - Sofia) търсят партньори, представители, сътрудници и спомоществователи.

Нашият ЮМЕЙХО ЦЕНТЪР има огромен опит в провеждането на семинари, тийм билдинги, ЮМЕЙХО ваканции, курсове и оздравителни терапии, водещи до качествени подобрения в състоянието на хората, ползващи ЮМЕЙХО. Всички, на които им допада и приемат философията, идеите и методите на ЮМЕЙХО, и имат желание да го популяризират, могат да се обърнат към нас за съдействие за провеждане на лекции, семинари, тийм билдинги и курсове по места.

За връзка:

АКАДЕМИЯ НА ЗДРАВЕТО СВЕТИ ЛУКА ООД

ЮМЕЙХО ЦЕНТЪР

ул. Веслец 24, София 1000

тел. 02/ 983 65 18; 0895 520 301; 0887 480 369

www.yumeiho-bg.com

С уважение,
Лука Докузанов - IV-та степен YUMEIHO


От 3 години ЮМЕЙХО Център-София и Академия на здравето Св. Лука ООД провежда безплатни семинари последната събота и неделя на всеки месец.

Целта ни е колкото се може повече хора да разберат за философията ЮМЕЙХО /YUMEIHO/, да получат нужни за живота умения и знания, да узнаят тайните в знанията. Ние знаем твърде много за света и твърде малко за себе си. Съобразявайки се с потребностите на хората да имат повече знания за себе си, на тези открити семинари започваме поредица от лекции на различни теми. Има определени теми, до които сме достигнали чрез нашия опит и знания, а други се налагат поради крещящата нужда от промяна (какъвто е проектът ни „Здрав гръбначен стълб за българските деца"). На нашите семинари може да намерите своята алтернатива или възможност за по-мъдро, лесно и здравословно живеене, или поне да започнете отнякъде. Реализирайте своите мечти като изучавате и ползвате YUMEIHO.

Предстоящият семинар е:

Тема: Хармонията между Душата, Духа, Разума и Тялото на Човека, зависят от неговия Център на тежестта; Лектор - Лука Докузанов

Кога: 25 юни 2011 г., от 13:00 ч.

26 юни 2011 г. от 13:00 ч.

Къде: София, ж.к. Стрелбище, ул. Йордан Йовков 13, зала за спорт и танци

Какво: Семинарът обединява най-древните знания и техните съвременни интерпретации с най-високите технологии. Включва: лекция, отговор на възникнали въпроси, лични консултации с лектора, определяне на координатите на Центъра на тежестта, измерване на теглото, на BMI (Body Mass Index) - Индекс на телесната маса (ИТМ), стабилността (равновесието) и биологическата възраст на участниците в семинара, демонстративни практики, прегледи, диагностика и профилактика, томбола.

НОВО: Имаме удоволствието да Ви съобщим, че трима от посетилите семинара ще могат да ползват някой от услугите на ЮМЕЙХО Център-София напълно безплатно, тъй като на 25 юни ще разиграем една малка ЮМЕЙХО-томбола.

Ако познавате хора (приятели, близки, колеги), които се вълнуват от философията за постигане на баланс и хармония на човека със себе си и заобикалящият го свят, поканете ги да се включат в семинара и томболата и да опитат своя шанс, а така също ги насочете към уеб сайта ни.

Вашите познати ще оценят това!

Вход свободен!

Местата са ограничени.

Задължително записване на тел.: 02/ 9836518; 0895 520301.

Голяма част от гръбначните изкривявания при Човека също са свързани с изместването на Центъра му на тежестта. Факт е , че между хиляда души трудно се намира поне един с нормален таз. При почти всички хора хълбочните стави са повече или по-малко разместени. Почти всички знаем, че това води до нарушаване на равновесието, изместване на Центъра на тежестта на човека, изкривяване на гръбнака, нарушаване функциите на кръвообръщението и вътрешните органи, болести. Но малко от нас знаят, че изместването на Центъра на тежестта на човека води до изместване на неговите възприятия за себе си и околния свят.

Най-главното на метода ЮМЕЙХО е съвместяване на физическия Център на тежестта на човека с неговия енергиен център.

Ако Вие не се страхувате от положителните промени,

които ще настъпят във Вас и заобикалящия Ви свят,

Ако Вие не сте от 0,01% от хората на Земята,

които наистина нямат нужда от YUMEIHO (ЮМЕЙХО),

Заповядайте на предстоящия открит семинар по YUMEIHO

За допълнителна информация и консултации
GSM: 0887 480369; 0895 520301

www.yumeiho-bg.com

ЮМЕЙХО НЕ ПРОМЕНЯ СВЕТА, ТОВА ПРАВЯТ ТЕЗИ, КОИТО ГО ПОЛЗВАТ


НАШАТА ИНИЦИАТИВА ЗА ВАШИТЕ ДЕЦА

Масово децата са с гръбначни изкривявания.

В Интернет има достатъчно информация за гръбначните изкривявания. Но в България в момента не се прави никаква профилактика на тях.

Да се знае много и да не се прави нищо е недопустимо!

По случай 1 юни - Деня на детето,

стартираме Проект „Здрав гръбначен стълб за българските деца" и апелираме към всички родители, за които здравето на детето е най-важното нещо, да ни подкрепят.

Проектът е приоритет за Академия на здравето Св. Лука ООД и ЮМЕЙХО Център-София. Ние искаме повече деца в периода на ваканцията, захвърляйки тежките раници, да поправят своята стойка с методите на ЮМЕЙХО (YUMEIHO). Японската система YUMEIHO е изключително ефикасна за целта, в основата на която стои грижата за нормализиране на тазобедрените стави и гръбначния стълб.

ПРЕДЛАГАМЕ ВИ:

1. ОТКРИТИ БЕЗПЛАТНИ СЕМИНАРИ, които включват лекция за разясняване същността и философията на системата ЮМЕЙХО, определяне на координатите на Центъра на тежестта, измерване на теглото, на BMI (Body Mass Index) - Индекс на телесната маса (ИТМ), стабилността (равновесието) и биологическата възраст на участниците в семинара, демонстративни практики, прегледи, диагностика и профилактика. Лектор - Лука Докузанов, IV степен YUMEIHO.

 • 25-26 Юни, София;
 • 30-31 Юли, Пловдив;
 • 27-28 Август, Варна;
 • 24-25 Септември, София.

Темите, точното място и евентуална промяна в датите ще бъдат публикувани в интернет страницата ни, както и във Фейсбук страницата на YUMEIHO (ЮМЕЙХО). YUMEIHO НЕ ПРОМЕНЯ СВЕТА, ТОВА ПРАВЯТ ТЕЗИ, КОИТО ГО ПОЛЗВАТ.

2. От 1 юни до 1 септември 2011г. с 50% отстъпка от цените за всички деца, подрастващи, ученици и редовни студенти - консултации, диагностика, измерване центъра на тежестта, набелязване на нови мерки за правилно телодържане и пълноценно хранене;

3. Йога за деца в група или изготвяне на индивидуална програма с упражнения.

От изключителна важност е ранната диагноза, определяне степента на изкривяване, профилактика и терапия, докато не са се задълбочили проблемите.

Мили родители, наблюдавайте децата си, оглеждайте телата им и следете за някои от следните признаци:

- Различна височина на раменете;

- Асиметрия в лопатките;

- Дали тазът е хоризонтален при стоеж;

- Накланяне врата и главате в различни посоки;

- S-образна извивка на гръбнака и др.

Ако се усъмните дори за леко изкривяване, не се колебайте да ни потърсите.

Предварителното записване е задължително, както за консултациите, така и за семинарите. Тел. за записване: 0895 520301, 02/ 9836518.

След 20 градуса се поставя корсет, а след 45 градуса изкривяване се прави операция. Поради постоянното изгърбване при писане и четене, очите се уморяват и това води до очни заболявания. Ако се изпусне моментът за корекция на гръбначните деформации, болестните промени нарастват.

Имаме възможност при продължаване на проекта за отправяне на покана към международни лектори, специалисти, утвърдени на световно ниво и включване на други колеги от нашата ЮМЕЙХО общност в проекта.

ЮМЕЙХО НЕ ПРОМЕНЯ СВЕТА, ТОВА ПРАВЯТ ТЕЗИ, КОИТО ГО ПОЛЗВАТ

За връзка:
ЮМЕЙХО Център
Ул. Веслец 24
София 1000
Тел. 0895 520301, 0887 480369

www.yumeiho-bg.com


ЮМЕЙХО Център – София няма да работи от 6 юни до 12 юни 2011г., поради участието ни в 10-тата Национална Конференция по ЮМЕЙХО, която ще се проведе в туристически комплекс „Момина крепост”, местността Ксилофор, на 4 км. до Велико Търново от 6.06.2011г. до 12.06.2011г.


НАШАТА ИНИЦИАТИВА ЗА ВАШИТЕ ДЕЦА

Масово децата са с гръбначни изкривявания.

В България няма профилактика на гръбначните изкривявания, но не липсва информация за тях в Интернет.

Да се знае много и да не се прави нищо е твърде сложно.

Затова ние апелираме към майките и татковците и по случай 1 юни – Деня на детето стартираме своя проект „Здрав гръбначен стълб за българските деца”.

Проектът е приоритет за Академия на здравето Св. Лука ООД и ЮМЕЙХО Център-София. Ние искаме повече деца в периода на ваканцията, захвърляйки тежките раници, да поправят своята стойка с методите на ЮМЕЙХО (YUMEIHO). Японската терапия YUMEIHO е изключително ефикасна система , в основата на която стоят грижите за нормализиране на тазобедрените стави и гръбначния стълб.

Включва:

1. От 1 юни до 1 септември 2011г. с 50% отстъпка от цените – консултации, диагностика, измерване центъра на тежестта, набелязване на нови мерки за правилно телодържане и пълноценно хранене;

2. 24 и 25 септември 2011 – Безплатен открит семинар на тема „Гръбначните деформации при децата”, лектор-Лука Докузанов;

3. Йога за деца в група или изготвяне на индивидуална програма с упражнения.

Основното тук е ранната диагноза, профилактика и терапия, докато не е напреднало изкривяването.

Мили родители, наблюдавайте децата си, оглеждайте телата им и следете за някои признаци:

- Различна височина на раменете;

- Асиметрия в лопатките;

- Тазът дали е хоризонтален;

- S-образна извивка на гръбнака и др.

Ако се усъмните дори за леко изкривяване, не се колебайте да ни потърсите.

След 20 градуса се поставя корсет, а след 45 градуса изкривяване се прави операция. Поради постоянното изгърбване при писане и четене, очите се уморяват и това води до очни заболявания. Ако се изпусне моментът за корекция на гръбначните деформации, болестните промени нарастват.

Имаме възможност при продължаване на проекта за отправяне на покана към международни лектори, специалисти, утвърдени на световно ниво и включване на други колеги от нашата терапевтична общност в проекта.

За връзка:
ЮМЕЙХО Център
Ул. Веслец 24
София 1000
Тел. 0895 520301, 0887 480369
www.yumeiho-bg.com


За всички, които искат да се докоснат до
тайнствения свят на YUMEIHO, да се потопят
в атмосферата на YUMEIHO и да научат
повече за философията на YUMEIHO

Изпълнявайки програмата на Института по Превантивна медицина в град Токио (Япония) за популяризиране на YUMEIHO (единна философия за възстановяване и увеличаване на жизнените сили на организма) по цял свят, АКАДЕМИЯ НА ЗДРАВЕТО СВЕТИ ЛУКА ООД и оторизираният инструктор за България - г-н Лука Докузанов, заедно с негови ученици и колеги организират открити семинари по YUMEIHO за всички желаещи. Тези семинари се провеждат всяка последна събота и неделя от месеца считано от 27-28 септември 2008 г. досега.

Семинарите обединяват най-древните знания и техните съвременни интерпретации с най-високите технологии. Включват лекции за разясняване същността и философията за постигане на баланс и хармония на Човека (ДУХ, ДУША, РАЗУМ и ТЯЛО) със самия себе си и със заобикалящия го свят, определяне на координатите на Центъра на тежестта, измерване на теглото, на BMI (Body Mass Index) - Индекс на телесната маса (ИТМ), стабилността (равновесието) и биологическата възраст на участниците в семинара, демонстративни практики, прегледи, диагностика и профилактика.

Заповядайте на предстоящия открит семинар по YUMEIHO

Кога: 16-ти и 17-ти Април 2011 г., от 13:00 до 18:00 часа

Къде: гр. София, ж.к. Стрелбище
ул. Йордан Йовков 13 (срещу пазара „Иван Вазов")

Вход свободен!

Местата са ограничени. Участието е само с предварително записване:
всеки ден на тел.: (02) 859 41 60 от 8.00 до 22.00 часа или на място на посоченият адрес


За допълнителна информация и консултации
GSM: 0887 480 369, 0895 520 301

www.yumeiho-bg.com
Карта на местонахождението

АКАДЕМИЯ НА ЗДРАВЕТО СВЕТИ ЛУКА ООД е отворена за партньорство и сътрудничество

Нашият ЮМЕЙХО ЦЕНТЪР има огромен опит в провеждането на семинари, тийм билдинги, курсове и оздравителни терапии, водещи до качествени подобрения в състоянието на хората, ползващи ЮМЕЙХО. Всички, на които им допада и приемат философията, идеите и методите на ЮМЕЙХО, и имат желание да го популяризират, могат да се обърнат към нас за съдействие за провеждане на лекции, семинари и курсове по места (тел.: +359-2-9836518, GSM: +359-895520301).

ЮМЕЙХО НЕ ПРОМЕНЯ СВЕТА, ТОВА ПРАВЯТ ТЕЗИ, КОИТО ГО ПОЛЗВАТ!

С уважение,
Лука Докузанов - IV-та степен YUMEIHO


АКТУАЛНА ИНФОРМАЦИЯ ОТ АКАДЕМИЯ НА ЗДРАВЕТО
СВЕТИ ЛУКА ООД И ЮМЕЙХО ЦЕНТЪР – СОФИЯ

Стартира програма за обучение по ЮМЕЙХО (YUMEIHO) за 2011 г. на Академия на Здравето Свети Лука ООД

Заповядайте на предстоящия открит семинар по YUMEIHO (26-ти и 27-ми Март 2011 г.)

Специална Йонна Детоксикираща процедура ЮМЕЙХО ЦЕНТЪР – София


СЕДЕМ СТЕПЕНИ НА ЗАМЪРСЯВАНЕ НА ОРГАНИЗМА

СТАТИЯ: ХРАНИ, ЕСТЕСТВЕНИ ДЕТОКСИКАТОРИ НА ОРГАНИЗМА (Автор: Д-р Дора Георгиева)

СТАТИЯ: ДЕТОКСИКАЦИЯТА НЕ Е СЪВСЕМ БЕЗОБИДНА ПРОЦЕДУРА (Автор: Д-р Силвия Паскалева)

СТАТИЯ: ЙОННАТА ДЕТОКСИКАЦИЯ ИМА И НЕДОСТАТЪЦИ (Автор: Лука Докузанов)


За всички, които искат да се докоснат до

тайнствения свят на YUMEIHO, да се потопят

в атмосферата на YUMEIHO и да научат

повече за философията на YUMEIHO

Заповядайте на открития семинар по YUMEIHO в град София, съчетаващ най-древните знания с най-съвременните технологии!

Само, когато се постигне пълен Баланс, Хармония и Равновесие в Човека е възможно активирането на неговите самовъзстановителни сили и довеждане на оздравителен процес на много от хроничните му заболявания до успешен край.

Един от начините да постигнете на това е като се облегнете на философията на YUMEIHO.

Изпълнявайки програмата на Института по Превантивна медицина в град Токио (Япония) за популяризиране на YUMEIHO (единна философия за възстановяване и увеличаване на жизнените сили на организма) по цял свят, АКАДЕМИЯ НА ЗДРАВЕТО СВЕТИ ЛУКА ООД и оторизираният инструктор за България – г-н Лука Докузанов, заедно с негови ученици и колеги организират открити семинари по YUMEIHO за всички желаещи.

АКАДЕМИЯ НА ЗДРАВЕТО СВЕТИ ЛУКА ООД е отворена за партньорство и сътрудничество. Нашият ЮМЕЙХО ЦЕНТЪР има огромен опит в провеждането на семинари, тийм билдинги (Team Building), курсове и оздравителни терапии, водещи до качествени подобрения в състоянието на хората, ползващи ЮМЕЙХО. Всички, на които им допада и приемат философията, идеите и методите на ЮМЕЙХО, и имат желание да го популяризират, могат да се обърнат към нас за съдействие за провеждане на лекции, семинари и курсове по места (тел.: +359-2-9836518, GSM: +359-895520301).

Какво: Семинарите обединяват най-древните знания и техните съвременни интерпретации с най-високите технологии. Включват лекции за разясняване същността и философията за постигане на баланс и хармония на Човека (ДУХ, ДУША, РАЗУМ и ТЯЛО) със самия себе си и със заобикалящия го свят, определяне на координатите на Центъра на тежестта, измерване на теглото, на BMI (Body Mass Index) - Индекс на телесната маса (ИТМ), стабилността (равновесието) и биологическата възраст на участниците в семинара, демонстративни практики, прегледи, диагностика и профилактика.

Забележка: Всички, които желаят да изпитат невероятното въздействието на YUMEIHO върху себе си, нека си носят чаршаф, подходящ екип (свободни дрехи) и чехли.

Кога: всяка последна събота и неделя от месеца считано от 27-28 септември 2008 г. досега

Предстоящият семинар ще се състои на 29-ти и 30-ти януари 2011 г. от 13:00 до 19:00 часа.

Къде: В град София, ж. к. Стрелбище, ул. Йордан Йовков №13 - Залата за спорт (срещу пазара "Иван Вазов")

Виж карта на МЕСТОПОЛОЖЕНИЕТО

Вход свободен!

Местата са ограничени. Участието е само с предварително записване:

всеки ден на тел. 02/ 859 41 60 от 8.00 до 22.00 часа.

ЗАБЕЛЕЖКА: Следващият семинар ще се проведе на 26-ти и 27-ми февруари 2011 г. в град София

За допълнителна информация и консултации

GSM: 0887 480 369

www.yumeiho-bg.com

YUMEIHO-BG

ЮМЕЙХО НЕ ПРОМЕНЯ СВЕТА, ТОВА ПРАВЯТ ТЕЗИ, КОИТО ГО ПОЛЗВАТ!

С уважение,

Лука Докузанов - IV-та степен YUMEIHO


Лука Докузанов – Управител и Екипът на
Академия на Здравето Свети Лука ООД & ЮМЕЙХО Център

Пожелават на всички свои бивши, настоящи и бъдещи клиенти, учители, ученици, партньори, приятели, последователи и привърженици, а също на техните семейства и близките им добро здраве, любов, мир, разбирателство, благополучие, топлота, баланс, хармония, спокойствие и добронамереност, с които Светът е по-добър и съвършен.
Нека тези Светли празници положат началото на една година, в която здравето, щастието, късметът, успехът и просперитетът са Ваши постоянни спътници!

Merry Christmas
ЮМЕЙХО НЕ ПРОМЕНЯ СВЕТА – ТОВА ПРАВЯТ ТЕЗИ, КОИТО ГО ПОЛЗВАТ!!!


НАЙ-НОВОТО ОТ АКАДЕМИЯ НА ЗДРАВЕТО СВЕТИ ЛУКА ООД И

ЮМЕЙХО ЦЕНТЪР – СОФИЯ:

1. Предстоящият Открит Семинар по Юмейхо ще се състои на 18 и 19 декември 2010 г. в София, кв. Стрелбище, ул. Йордан Йовков 13 с начален час 13.00 часа

2. Следващият Открит Семинар по Юмейхо ще бъде на 29 и 30 януари 2011 г. отново в София, кв. Стрелбище, ул. Йордан Йовков 13 с начален час 13.00 часа

Подробна информация за провежданите от нас безплатни семинари ще намерите по-долу на страницата ни.

3. Стартира Програма за обучение по Юмейхо за 2011 година. Точната дата на първия курс за начинаещи ще бъде обявена на сайта ни по-късно. Курсът е подходящ за специалисти в областта на рехабилитацията, кинезитерапията и масажисти, а също и за всеки, който желае да помогне на себе си и на своите близки. Максималният брой участници за провеждане на курса е 12 и записванията ще са по реда на получаване на заявките. Кандидатите да ни изпратят своята автобиография и мотивационно писмо, за да ги информираме за нашата работа - нови програми за обучения и провеждане на предстоящите семинари и курсовете.
Изисквания за автобиографията и мотивационното писмо: текстовете да са написани на български език (кирилица), а имената и адресните данни и на латиница, идентични с тези в личната карта.

Програмата е на база 36 часа седмично / без неделя/.

Обучението включва:
- теория и практика на масажни техники за I-ва степен ЮМЕЙХО;
- теория и практика на диагностика и наместващи техники за II-ра степен ЮМЕЙХО;
- изпит за I-ва степен ЮМЕЙХО.

Изпитите за І-ва степен се полагат непосредствено след приключване на обучението. При успешно завършване на курса се издава Диплом за I-ва степен ЮМЕЙХО от Института по превантивна медицина – Токио. За полагане на изпит за II-ра степен ЮМЕЙХО, се изисква активно практикуване в рамките на една календарна година и участие в задължителен едноседмичен семинар, непосредствено преди изпита.

За повече информация относно курса по Юмейхо: GSM +359 887 480369


ИНФОРМАЦИЯ ЗА ОТКРИТИТЕ СЕМИНАРИ ПО ЮМЕЙХО

За всички, които искат да се докоснат до
тайнствения свят на YUMEIHO, да се потопят
в атмосферата на YUMEIHO и да научат
повече за философията на YUMEIHO

Заповядайте на откритите семинари по YUMEIHO , съчетаващи най-древните знания
с най-съвременните технологии!


Само, когато се постигне пълен Баланс, Хармония и Равновесие в Човека е възможно активирането на неговите самовъзстановителни сили и довеждане на оздравителен процес на много от хроничните му заболявания до успешен край.

Един от начините да постигнете на това е като се облегнете на философията на YUMEIHO.

Изпълнявайки програмата на Института по Превантивна медицина в град Токио (Япония) за популяризиране на YUMEIHO (единна философия за възстановяване и увеличаване на жизнените сили на организма) по цял свят, АКАДЕМИЯ НА ЗДРАВЕТО СВЕТИ ЛУКА ООД и оторизираният инструктор за България – г-н Лука Докузанов, заедно с негови ученици и колеги организират открити семинари по YUMEIHO за всички желаещи.

Какво: Семинарите обединяват най-древните знания и техните съвременни интерпретации с най-високите технологии. Включват лекции за разясняване същността и философията за постигане на баланс и хармония на Човека (ДУХ, ДУША, РАЗУМ и ТЯЛО) със самия себе си и със заобикалящия го свят, определяне на координатите на Центъра на тежестта, измерване на теглото, на BMI (Body Mass Index) - Индекс на телесната маса (ИТМ), стабилността (равновесието) и биологическата възраст на участниците в семинара, демонстративни практики, прегледи, диагностика и профилактика.
Забележка: Всички, които желаят да изпитат невероятното въздействието на YUMEIHO върху себе си, нека си носят чаршаф, подходящ екип (свободни дрехи) и чехли.

Кога: всяка последна събота и неделя от месеца считано от 27/28 септември 2008 г. досега

Предстоящият семинар ще се състои на 18-ти декември 2010 г. от 13:00 до 19.00 часа и на 19-ти декември 2010 г. от 13:00 до 18.00 часа.

Къде: София, ж.к. Стрелбище, ул. Йордан Йовков 13 - Залата за спорт (срещу пазара „Иван Вазов”)

Виж карта на МЕСТОПОЛОЖЕНИЕТО

Вход свободен!

Местата са ограничени. Участието е само с предварително записване:
всеки ден на тел.: (02) 859 41 60 от 8.00 до 22.00 часа или на място на посоченият адрес
За допълнителна информация и консултации
GSM: 0887 480 369

www.yumeiho-bg.com
YUMEIHO-BG

ЗАБЕЛЕЖКА: Следващият семинар ще се проведе на 29-30 януари 2011 г. в град София, ж.к. Стрелбище, ул. Йордан Йовков 13 – залата за спорт (срещу пазара „Иван Вазов”)

ЮМЕЙХО НЕ ПРОМЕНЯ СВЕТА, ТОВА ПРАВЯТ ТЕЗИ, КОИТО ГО ПОЛЗВАТ!

С уважение,
Лука Докузанов - IV-та степен YUMEIHO


Посетете новия сайт на Academy of Health Saint Luka, YUMEIHO CENTRE – Dokuzanov & Co.
ИНФОРМАЦИЯ ЗА ОТКРИТИТЕ СЕМИНАРИ ПО ЮМЕЙХО

За всички, които искат да се докоснат до
тайнствения свят на YUMEIHO, да се потопят
в атмосферата на YUMEIHO и да научат
повече за философията на YUMEIHO

Заповядайте на откритите семинари по YUMEIHO , съчетаващи най-древните знания
с най-съвременните технологии!


Само, когато се постигне пълен Баланс, Хармония и Равновесие в Човека е възможно активирането на неговите самовъзстановителни сили и довеждане на оздравителен процес на много от хроничните му заболявания до успешен край.

Един от начините да постигнете на това е като се облегнете на философията на YUMEIHO.

Изпълнявайки програмата на Института по Превантивна медицина в град Токио (Япония) за популяризиране на YUMEIHO (единна философия за възстановяване и увеличаване на жизнените сили на организма) по цял свят, АКАДЕМИЯ НА ЗДРАВЕТО СВЕТИ ЛУКА ООД и оторизираният инструктор за България – г-н Лука Докузанов, заедно с негови ученици и колеги организират открити семинари по YUMEIHO за всички желаещи.

Какво: Семинарите обединяват най-древните знания и техните съвременни интерпретации с най-високите технологии. Включват лекции за разясняване същността и философията за постигане на баланс и хармония на Човека (ДУХ, ДУША, РАЗУМ и ТЯЛО) със самия себе си и със заобикалящия го свят, определяне на координатите на Центъра на тежестта, измерване на теглото, на BMI (Body Mass Index) - Индекс на телесната маса (ИТМ), стабилността (равновесието) и биологическата възраст на участниците в семинара, демонстративни практики, прегледи, диагностика и профилактика.
Забележка: Всички, които желаят да изпитат невероятното въздействието на YUMEIHO върху себе си, нека си носят чаршаф, подходящ екип (свободни дрехи) и чехли.

Кога: всяка последна събота и неделя от месеца считано от 27/28 септември 2008 г. досега

Предстоящият семинар ще се състои на 4-ти декември 2010 г. от 18:00 часа

Този семинар е част от срещата-семинар по Чигун (QIGONG), Нейгун и ЮМЕЙХО (YUMEIHO), организирана от Дончо Кръстев, Стефан Калайджиев и Лука Докузанов, и е под патронажа на Община Сапарева баня. Очаква ни един вълнуващ здравословен уикенд на 4-ти и 5-ти декември с богата програма от лекции, представяне на книги и планирано посещение на Седемте рилски езера.

Къде: гр. Сапарева баня, СПА Центъра с минералната вода

Вход свободен!

За допълнителна информация и консултации
GSM: 0887 480 369

Програма на цялото събитие:

4 декември, събота

08.00 ч. Тръгване от София – стадион „В. Левски” (за тези, които са заявили транспорт)

12.00 ч. Откриване на семинара. Ритуал с хляб и вода - Амфитеатъра на гейзера

12 .30 ч. Значението на Нейгун . Защо трябва да се обърне внимание на вътрешната работа. Работата със съзнанието
Водещ: Стефан Калайджиев

13.00 ч. Диагностика и И-дзин
Водещ: Дончо Кръстев

14.00 ч. Обяд - в района на Гейзера има две заведения, в които може да се поръча и вегетарианска кухня

Програма с практически упражнения в района на Сапарева баня:

- Трениране на осемте къса цветна коприна

- Слънчеви упражнения /Суриянамаскар – поздрав към слънцето/

- Петте тибетски упражнения

- Шестте шиацу упражнения

- Упражнение на елена, жерава, костенурката

- Лекция за упражненията, които учителя Беинса Дуно преподавас демонстрация

Посещение на СПА Центъра с минералната вода

18.00 ч. ЮМЕЙХО – масаж, наместваща терапия или философия

Водещ: Лука Докузанов

20.00 ч. Вечеря

21.00 ч. Дзен поезия – представяне на книгата на Дончо Кръстев „Пътник”

Ако се интересувате от философията на правене на здравословен хляб, Мария Явашева ще представи своята книга „55 рецепти от житният дух на България”

Снимки, впечателения и преживявания от тайнствения свят на манастирите на Света гора и връх Атос – АТОН, представени от Лука Докузанов5 декември, неделя

Посещение на свещените Седем Рилски езера

08.00 ч Тръгване за езерата. Качване до хижа „Рилски езера” и обиколка на езерата. Посещение на храма Свети Иван рилски. В случай, че времето е неподходящо за екскурзия по езерата, заниманията ще протичат в района на Сапарева баня или хижа „Пионерска”

16.00 ч. Закриване на семинара .

18.00 ч. Пристигане в София

Лекциите в семинара са безплатни.

Заплаща се транспорта, който е 15 лв. в двете посоки (отиване и връщане); нощувката 10-13 лв. в къмпинг „Верила”, намиращ се на 200 м. от централната баня – СПА Център. Използването на басейна в СПА Центъра е 6 лева.
Желаещите да ползват организиран транспорт и нощувки е необходимо да направят резервация до четвъртък – 2-ри декември 2010 г. на GSM: 0887 025404 - Стефан Калйджиев

0885 068417 - Дончо Кръстев

Следващият семинар по ЮМЕЙХО (YUMEIHO) (отново по изключение) ще се проведе на 18 - 19 декември 2010 г. от 13:00 до 19:00 ч. в град София, ж.к. “Стрелбище”, ул. “Йордан Йовков” 13 (срещу пазара “Иван Вазов)

ЮМЕЙХО НЕ ПРОМЕНЯ СВЕТА, ТОВА ПРАВЯТ ТЕЗИ, КОИТО ГО ПОЛЗВАТ!

С уважение,
Лука Докузанов - IV-та степен YUMEIHO


ИНФОРМАЦИЯ ЗА ОТКРИТИТЕ СЕМИНАРИ ПО ЮМЕЙХО

За всички, които искат да се докоснат до
тайнствения свят на YUMEIHO, да се потопят
в атмосферата на YUMEIHO и да научат
повече за философията на YUMEIHO


Заповядайте на откритите семинари по YUMEIHO , съчетаващи най-древните знания
с най-съвременните технологии!


Само, когато се постигне пълен Баланс, Хармония и Равновесие в Човека е възможно активирането на неговите самовъзстановителни сили и довеждане на оздравителен процес на много от хроничните му заболявания до успешен край.

Един от начините да постигнете на това е като се облегнете на философията на YUMEIHO.

Изпълнявайки програмата на Института по Превантивна медицина в град Токио (Япония) за популяризиране на YUMEIHO (единна философия за възстановяване и увеличаване на жизнените сили на организма) по цял свят, оторизираните специалисти за България – г-н Лука Докузанов, заедно с негови ученици и колеги организират открити семинари по YUMEIHO за всички желаещи.

Какво: Семинарите обединяват най-древните знания и техните съвременни интерпретации с най-високите технологии. Включват лекции за разясняване същността и философията за постигане на баланс и хармония на Човека (ДУХ, ДУША, РАЗУМ и ТЯЛО) със самия себе си и със заобикалящия го свят, определяне на координатите на Центъра на тежестта, измерване на теглото, на BMI (Body Mass Index) - Индекс на телесната маса (ИТМ), стабилността (равновесието) и биологическата възраст на участниците в семинара, демонстративни практики, прегледи, диагностика и профилактика.
Забележка: Всички, които желаят да изпитат невероятното въздействието на YUMEIHO върху себе си, нека си носят чаршаф, подходящ екип (свободни дрехи) и чехли.

Кога: всяка последна събота и неделя от месеца считано от 27/28 септември 2008 г. досега


Предстоящият семинар ще се състои на 28-ми ноември 2010 г. от 13:00 часа.

Къде: София, ж.к. “Стрелбище”, ул. “Йордан Йовков” 13 (срещу пазара “Иван Вазов)

Вход свободен!

Местата са ограничени. Участието е само с предварително записване:
всеки ден на тел.: (02) 859 41 60 от 8.00 до 22.00 часа или на място на посоченият адрес
За допълнителна информация и консултации
GSM: 0887 480 369

www.yumeiho-bg.com
Виж карта на МЕСТОПОЛОЖЕНИЕТО

ЗАБЕЛЕЖКА: Следващият семинар (по изключение) ще се проведе на 04-05 декември 2010 г. в град Сепарева Баня. За желаещите от гр. София има осигурен транспорт и нощувка, които се заплащат! Подробности на тел. 02/ 983 65 18 и GSM: 0879 456 826


ЮМЕЙХО НЕ ПРОМЕНЯ СВЕТА, ТОВА ПРАВЯТ ТЕЗИ, КОИТО ГО ПОЛЗВАТ!

С уважение,
Лука Докузанов - IV-та степен YUMEIHO


Здравейте, Приятели!

Заповядайте на първият по рода си фестивал/изложение за личностно развитие „Открий себе си”.

Академия на Здравето Свети Лука ООД е участник в събитието, на което ще имаме възможност да се запознаем и да поговорим лично с всеки, който има такова желание или иска да ни зададе въпроси относно нашите дейности.


В рамките на фестивала ще изнесем лекция:

10:15– 12:00ч. – ”ЮМЕЙХО не променя света, това правят тези, които го ползват\" - водещ Лука Докузанов

НЕДЕЛЯ 31.10.2010

Музея "Земята и хората", бул. Черни връх 4, СофияВ края на фестивала ще бъде теглена томбола и всеки участник ще има възможност да спечели безплатно участие в програмата на нашия ЮМЕЙХО ЦЕНТЪР.


Вход изложение – 2 лв.

Вход лекции - свободен

Интернет страница на фестивала: http://www.justbefestivals.com/


Поздрави,

Академия на Здравето Свети Лука ООД

ЮМЕЙХО ЦЕНТЪР

София 1000, ул.. Веслец 24

Тел: 02/ 9836518

GSM: +359 887 480 369; +359 899 815 705; +359 878 787 153

e-mail: office@yumeiho-bg.com

www.yumeiho-bg.com
За всички, които искат да се докоснат до
тайнствения свят на YUMEIHO, да се потопят
в атмосферата на YUMEIHO и да научат
повече за философията на YUMEIHO


Заповядайте на открития семинаи по YUMEIHO в град Велико Търново, съчетаващ най-древните знания
с най-съвременните технологии!


Само, когато се постигне пълен Баланс, Хармония и Равновесие в Човека е възможно активирането на неговите самовъзстановителни сили и довеждане на оздравителен процес на много от хроничните му заболявания до успешен край.

Един от начините да постигнете на това е
като се облегнете на философията на YUMEIHO.

Заповядайте на откритите семинари по YUMEIHO!

Изпълнявайки програмата на Института по Превантивна медицина в град Токио (Япония) за популяризиране на YUMEIHO (единна философия за възстановяване и увеличаване на жизнените сили на организма) по цял свят, оторизираните специалисти за България – г-н Лука Докузанов, заедно с негови ученици и колеги организират
открити семинари по YUMEIHO за всички желаещи.

Какво: Семинарите обединяват най-древните знания и техните съвременни интерпретации с най-високите технологии. Включват лекции за разясняване същността и философията за постигане на баланс и хармония на Човека (ДУХ, ДУША, РАЗУМ и ТЯЛО) със самия себе си и със заобикалящия го свят, определяне на координатите на Центъра на тежестта, измерване на теглото, на BMI (Body Mass Index) - Индекс на телесната маса (ИТМ), стабилността (равновесието) и биологическата възраст на участниците в семинара, демонстративни практики, прегледи, диагностика и профилактика.
Забележка: Всички, които желаят да изпитат невероятното въздействието на YUMEIHO върху себе си, нека си носят чаршаф, подходящ екип (свободни дрехи) и чехли.

Кога: всяка последна събота и неделя от месеца считано от 27/28 септември 2008 г.

Предстоящият семинар ще се състои на 5-ти и 6-ти юни 2010 г. от 11:00 до 17:00 часа.

Къде: В град Велико Търново, ул. "Симеон Велики" №7 - Залата за айкидо (бивша детска градина "Славейче"), в близост до Супермаркет "Пикадили"
и Търговския център (Central Mall Veliko Tarnovo)
Виж карта на МЕСТОПОЛОЖЕНИЕТО


ЗАБЕЛЕЖКА: Следващият семинар (по изключение) ще се проведе в град Бургас или местността Студенец в Родопите (мястото и времето са в процес на доуточняване)

Вход свободен!

ЮМЕЙХО НЕ ПРОМЕНЯ СВЕТА, ТОВА ПРАВЯТ ТЕЗИ, КОИТО ГО ПОЛЗВАТ!

Местата са ограничени. Участието е само с предварително записване:
всеки ден на GSM: 0898 574 784 от 8.00 до 22.00 часа.

За допълнителна информация и консултации
GSM: 0899 815 705
www.yumeiho-bg.com
YUMEIHO-BG

С уважение,
Лука Докузанов - IV-та степен YUMEIHO

Пълния текст на официалната покана можете да изтеглите от тук:
http://yumeiho-bg.com/pokana_seminar_vt.pdf

http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc3/hs595.snc3/31375_1447226188097_1456461538_1153977_6954905_n.jpg

Юлия Вулфхорст - инициаторката и организаторката на Открития семинар по ЮМЕЙХО (YUMEIHO) в гр. Пловдив

http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc3/hs595.snc3/31375_1447226868114_1456461538_1153981_7858704_n.jpg

Залата, в която се проведе семинара в гр. Пловдив

http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc3/hs595.snc3/31375_1447229308175_1456461538_1153983_6855953_n.jpg

Най-възрастните участнички на семинара - на 79 и 83 години ...

http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc3/hs575.snc3/31375_1447231388227_1456461538_1153984_5349680_n.jpg

... и най-младите участнички на семинара

http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc3/hs595.snc3/31375_1447228588157_1456461538_1153982_5492690_n.jpg

Юлия Вулфхорст - инициаторката и организаторката на Открития семинар по ЮМЕЙХО (YUMEIHO) в гр. Пловдив

http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc3/hs595.snc3/31375_1447232908265_1456461538_1153990_7702442_n.jpg

Определяне на координатите на Центъра на тежестта и измерване на теглото, на BMI (Body Mass Index) - Индекс на телесната маса (ИТМ), стабилността (равновесието) и биологическата възраст на участниците в семинара

http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash1/hs313.ash1/27825_1453920835459_1456461538_1174868_6061915_n.jpg

Определяне на координатите на Центъра на тежестта и измерване на теглото, на BMI (Body Mass Index) - Индекс на телесната маса (ИТМ), стабилността (равновесието) и биологическата възраст на участниците в семинара

http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc3/hs283.snc3/27825_1453922635504_1456461538_1174874_357382_n.jpg

Определяне на координатите на Центъра на тежестта и измерване на теглото, на BMI (Body Mass Index) - Индекс на телесната маса (ИТМ), стабилността (равновесието) и биологическата възраст на участниците в семинара

http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc3/hs263.snc3/27825_1453923595528_1456461538_1174875_2566372_n.jpg

Определяне на координатите на Центъра на тежестта и измерване на теглото, на BMI (Body Mass Index) - Индекс на телесната маса (ИТМ), стабилността (равновесието) и биологическата възраст на участниците в семинара

http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc3/hs263.snc3/27825_1453924035539_1456461538_1174876_4558809_n.jpg

Определяне на координатите на Центъра на тежестта и измерване на теглото, на BMI (Body Mass Index) - Индекс на телесната маса (ИТМ), стабилността (равновесието) и биологическата възраст на участниците в семинара

http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc3/hs263.snc3/27825_1453925115566_1456461538_1174882_6128768_n.jpg

Определяне на координатите на Центъра на тежестта и измерване на теглото, на BMI (Body Mass Index) - Индекс на телесната маса (ИТМ), стабилността (равновесието) и биологическата възраст на участниците в семинара

http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc3/hs263.snc3/27825_1453928875660_1456461538_1174902_7298827_n.jpg

http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc3/hs283.snc3/27825_1453930035689_1456461538_1174907_1157602_n.jpg

http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash1/hs313.ash1/27825_1453932235744_1456461538_1174909_377225_n.jpg

http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc3/hs263.snc3/27825_1453934275795_1456461538_1174915_5650938_n.jpg

http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc3/hs283.snc3/27825_1453935315821_1456461538_1174917_4955946_n.jpg

http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash1/hs313.ash1/27825_1453937315871_1456461538_1174923_4935887_n.jpg

http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc3/hs263.snc3/27825_1453938635904_1456461538_1174924_6902026_n.jpg

http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc3/hs263.snc3/27825_1453940195943_1456461538_1174925_7477778_n.jpg


Заповядайте на откритите семинари по YUMEIHO в град София, съчетаващи най-древните знания с най-съвременните технологии!

Само, когато се постигне пълен Баланс, Хармония и Равновесие в Човека е възможно активирането на неговите самовъзстановителни сили и довеждане на оздравителен процес на много от хроничните му заболявания до успешен край.

Един от начините да постигнете на това е
като се облегнете на философията на YUMEIHO.

Заповядайте на откритите семинари по YUMEIHO!

Изпълнявайки програмата на Института по Превантивна медицина в град Токио (Япония) за популяризиране на YUMEIHO (единна философия за възстановяване и увеличаване на жизнените сили на организма) по цял свят, оторизираните специалисти за България – г-н Лука Докузанов, заедно с негови ученици и колеги организират
открити семинари по YUMEIHO за всички желаещи.

Какво: Семинарите обединяват най-древните знания и техните съвременни интерпретации с най-високите технологии. Включват лекции за разясняване същността и философията за постигане на баланс и хармония на Човека (ДУХ, ДУША, РАЗУМ и ТЯЛО) със самия себе си и със заобикалящия го свят, измерване на Центъра му на тежестта, демонстративни практики, прегледи, диагностика и профилактика.
Забележка: Всички, които желаят да изпитат невероятното въздействието на YUMEIHO върху себе си, нека си носят чаршаф, подходящ екип (свободни дрехи) и чехли.

Кога: всяка последна събота и неделя от месеца считано от 27/28 септември 2008 г.

Предстоящият семинар (по изключение) ще се състои на 17-18.04.2010 г. от 12:00 до 18:00 часа. във физкултурния салон на ОУ „Княз Александър I” /бивша гимназия „Димитър Благоев” - срещу църквата „Св.Св. Кирил и Методи”, ул. „Хан Кубрат” №15, гр.Пловдив

ЗАБЕЛЕЖКА: Следващият семинар ще се проведе на 29-30.05.2010 г. на обичайното място в град София, ж.к. “Стрелбище”, ул. “Йордан Йовков” 13 (срещу пазара “Иван Вазов” - тел.: (02) 958-14-48)!

Къде:Във физкултурния салон на ОУ „Княз Александър I” /бивша гимназия „Димитър Благоев” - срещу църквата „Св.Св. Кирил и Методи”, ул. „Хан Кубрат” №15, гр.Пловдив

Вход свободен!

Местата са ограничени. Участието е само с предварително записване:
всеки ден на GSM: 0898 29 17 20 от 8.00 до 22.00 часа.

За допълнителна информация и консултации
GSM: 089 981 57 05
www.yumeiho-bg.com

С уважение,
Лука Докузанов - IV-та степен YUMEIHO

YUMEIHO-диагностика
YUMEIHO-диагностика
YUMEIHO-диагностика
Измерване на координатите на Центъра на тежестта и определяне ня дисбаланса на тялото
Измерване на координатите на Центъра на тежестта и определяне ня дисбаланса на тялото
Измерване на координатите на Центъра на тежестта и определяне ня дисбаланса на тялото
Определяне на биологическата възраст, която може да се отличава от астрономическата в "плюс" или "минус"
Не е лесно да се прави истинско YUMEIHO! (вижте екипа, който е почти мокър от пот)
Дори и на безплатните семинари ние правим YUMEIHO с Любов, от Душа и от Сърце, и не "маркираме" само позициите, а работим без да щадим сили ...
YUMEIHO
YUMEIHO
YUMEIHOИНФОРМАЦИЯ ЗА ОТКРИТИЯ НОВ ЮМЕЙХО ЦЕНТЪР
РОЛС-РОЙС при ЮМЕЙХО!
Какво е това?

Заповядайте след 21. март. 2009 година
Къде: ул. „Веслец” 24
Защо:
Лука Докузанов, IV степен Юмейхо ученик на проф. Масаиуки Сайонджи ще ви посрещне в своята
АКАДЕМИЯ АЛХИМИЯ НА ЗДРАВЕТО
Отворете вратата към изгубеното равновесие.
Надникнете в тайните на изтока.
Вижте как се достигат мечтите.
И ще разберете има ли Ролс-Ройс при ЮМЕИХО
tel./fax: +359-2-9836518ИНФОРМАЦИЯ ЗА ОТКРИТИТЕ СЕМИНАРИ ПО ЮМЕЙХО

Само, когато се постигне пълен Баланс, Хармония и Равновесие в Човека е възможно активирането на неговите самовъзстановителни сили и довеждане на оздравителен процес на много от хроничните му заболявания до успешен край.

Един от начините да постигнете на това е като се облегнете на философията на YUMEIHO!

Заповядайте на откритите семинари по YUMEIHO

Изпълнявайки програмата на Института по Превантивна медицина в град Токио, Япония, за популяризиране на YUMEIHO (единна философия за възстановяване и увеличаване на жизнените сили на организма) по цял свят, оторизираните специалисти за България – г-н Лука Докузанов и негови ученици, организират открити семинари по YUMEIHO за всички желаещи.

Какво: Семинарите ще включват лекции за разясняване същността и философията за постигане на баланс и хармония на Човека (ДУХ, ДУША, РАЗУМ и ТЯЛО) със самия себе си и със заобикалящия го свят, демонстративни практики, прегледи, диагностика и профилактика.
Кога: всяка последна събота и неделя от месеца считано от 27/28 септември 2008 г.,
Къде: София, ж.к. “Стрелбище”, ул. “Йордан Йовков” 13 (срещу пазара “Иван Вазов”) .


Вход свободен ( с изключение на зимните месеци поради такса за отопление на залата)
Местата са ограничени. Участието е само с предварително записване:
всеки ден тел.: (02) 958-14-48 от 8.00 до 22.00 часа или на място на посоченият адрес
За допълнителна информация и консултации GSM: 089 981 57 05
www.yumeiho-bg.com
С уважение, Лука Докузанов


Образци на оригиналните дипломи по YUMEIHO, издавани от Международния институт по превантивна медицинска практика - Токио (Япония)

Забележка: Всички други дипломи, издавани в България и по света са невалидни!

Различни издания на книгата на Масаиуки Сайонджи Yumeiho-therapio, преведенa от есперанто от д-р Н.Донев

         Забележка: На проведения семинар в град Разград през месец май 2002 година, се взе решение транскрипциата на YUMEIHO на български език да се изписва - ЮМЕЙХО, тъй като фонетично се произнася по същия начин както на японски. Останалите начини на изписване, като: юмеихо, иумейхо, иумеихо, йумеихо и йумейхо са следствие на различните транскрипции от японски на есперанто и от есперанто на български.


ВРЪЩАНЕ КЪМ ПРИРОДАТА

Не съществуват неизлечими болни, но има много лекари, които не знаят достатъчно как да изгонят болестите им. Затова те казват, че съществуват неизлечими болни.

В света съществуват неизброими лечебни методи. Тяхното разнобразие е голямо: от най - краткия любовен поглед до най - сложната, продължаваща с часове хирургическа операция, за която в същото време работи компютър, различни други апарати и група специалисти.

Фактически, така наречената официална медицина твърде често забравя, че всеки човек е част от природата. Затова най - често най - ефикасен метод за лекуване на човека е той отново да се постави в хармония с Природата. Човек, който живее в съгласие с природните закони никога не боледува / освен ако не се случи нещастие/. За съжаление, сегашната цивилизация малко по - малко изтласква природата от човека и я разваля. Това е главната причина на многото наши човешки болести.

От това може лесно да се заключи, че ако болният се върне към природата, към живота съобразно нейните закони, той оздравява. Методите, които целят връщането на човека към Природата са природните лечебни методи: те са прости, защото законите на Природата са такива. Не са необходими сложни апарати и компютри. За да се излекува човекът, често е достатъчно едно по - дълбоко разбиране на Природата, как тя функционира и как човекът, който е частица от нея, функционира.

ИУМЕИХО е един от най - ефикасните природни лечебни методи и това означава технически прийоми които връщат човека към Природата. Затова лечебните ефекти на ИУМЕИХО са толкова добри, че понякога изглеждат като чудеса.

Където уважаваните лекари не виждат друго решение освен сложна и опасна хирургическа операция / чийто ефект е съмнителен /, там ИУМЕИХО, чрез своето механично и енергийно влияние напълно възвръща здравето на човека, в повечето случаи вече осъден от официалната медицина. Дали това не е чудо? Не! Това е само едно по - задълбочено познание на Природата. Ние трябва по - дълбоко да разузнаем Природата и самите нас, защото най - добрият лекар е в Природата и вътре в нас.

Йоахим Вердин Издател от Полша (редактирал и прегледал Второто издание)

КРАТЪК РЕЧНИК

ИУМЕИХО терапия - Метод за увеличаване жизнените сили на организма чрез завръщане към Природата, метод на източен специален Божествен масаж изграден като система от Масаиуки Сайонджи.
Източен специален Божествен масаж - В основата на понятието стои метода на Божествения масаж. За разликата между Божествен и Духовен метод виж следващите две понятия.
Божествен метод - Метод даден отгоре, получен отвътре, чрез вътрешно вглъбяване или просветление. Пример за Божествен метод е ИУМЕИХО терапията (пример за Божествено Будо е Айкидо, пример за Божествено Учение на Път към Духа е Учението изнесено в Беседите на Учителя Петър Дънов).
Духовен метод - Метод в основата на който стои нечия земна човешка опитност, метод пречупен през нечие земно съзнание при създаването и въвеждането му като система.ПРЕДГОВОР към есперантското издание

Ефикасно - бързата “хълбочно - ставна изправяща притискащо - разтриваща терапия” е вече издадена на японски и английски език и е разпространена в Япония, Китай и някои англоезични страни. Тя играе важна роля при предпазването от и лечението на болестите.

Когато се появи хълбочно - ставно разместване (изкълчване), телесното тегло губи равновесие върху краката и това причинява вредно влияние върху гръбначния стълб и даже върху костите на цялото тяло. Хълбочното разместване също причинява болка и напрежение на телесната мускулатура и съединителната тъкан и накрая смущава кръвообращението. Това е една от важните причини, които предизвикват заболявания и намаляват защитните сили на тялото. Хълбочно - изправящата, притискащо - разтриваща трапия, както и масажът с пръсти могат изцяло да отстранят смущенията в костите и мускулите. Тя може да се изучава от всеки. Затова, искрено се надявам, че есперантистите ще разгласят книгата и че народите от целия свят високо ще оценят този метод на лечение! Ако те дойдат в Япония, ще са добре дошли. Също така аз ще се опитам да посетя различни страни да дам нужните упътвания.Ако някой направи упражненията несъвършено, прилагането на терапията няма да навреди.

Ако се прави отклонение в упражненията поради невнимание към изискванията на тази книга, аз и Лигата за разпространение сред хората на хълбочно - изправящата, притискащо - разтриваща терапия не поемаме отговорност за това

. Моля читателите за разбилане и извинение.
Желая от сърце на читателите здраве и щастие.
Ако някой преведе тази книга на своя роден език, за да помогне за разпространението на описаната в нея терапия, го моля да ми изпрати копие или самото издание в Международния институт за профиклатична (превантивна, предпазна) медецина.

Октомври 1998 г.


Масаиуки Сайонджи ПРЕДГОВОР КЪМ ТРЕТОТО ИЗДАНИЕ

Изминаха вече 5 години от първото издание и скоро ще се изчерпи неговият запас. Самият аз не очавах толкова голям прием на моя метод в света и мога да кажа, че сигурно това се дължи на Есперанто, което направи възможно разпространението на ИУМЕИХО. През последните години почти всеки месец аз трябваше да пътувам в различни страни, за да отговоря на поканите да представя метода и да проведа курсове. Книгата е вече преведена на 25 езика, а на 10 езика е вече издадена.

Освен това много хора са посетили моята централна клиника в Токио, за да изучават ИУМЕИХО. Появиха се много доклади и информации на много езици от различни страни, а също така и на Есперанто. В някои страни националните телевизии показаха този метод /между другите във Виетнам и Азербайджан/.

Вече в няколко страни ИУМЕИХО се практикува за лечение, а в други има центрове, където официално го прилагат.

В това второ издание са дадени няколко избрани пасажи от докладите и статиите относно ИУМЕИХО. Тук също публикувам адресите на хора, които имат връзка с ИУМЕИХО, за да се създаде евентуало контакт между читателите на книгата.

Аз винаги съм готов да отговоря на вашите въпроси и предложения, и се надявам, че моят метод може да помогне на хората да оздравеят и да се предпазят от болести.

Токио
Масаиуки Сайонджи
Юни 1994 г.

ОСНОВИ НА ИУМЕИХО ТЕРАПИЯ

МЕТОД НА ИЗТОЧЕН СПЕЦИАЛЕН БОЖЕСТВЕН

МАСАЖ НА МАСАИУКИ САЙОНДЖИ

Д - р Никола Донев

Ние ще изложим основни положения в масажната техника на японския учен и терапевт Масаиуки Сайонджи, върху които е изградена неговата оригинална система, определена като ХЪЛБОЧНО - ИЗПРАВЯЩА, ПРИТИСКАЩО - МЕСЕЩА ТЕРАПИЯ. Всъщност да се говори за масажи като за оригинален метод е твърде рисковано. Това е е един начин на механическо въздействие върху тялото, ръчно, който е познат от векове. Но все пак, поради това, че пътищата да се достигнат телесните структури са многобройни и поради това, че тяхното съчетаване увеличава още повече разликите, могат да се очертаят личните приноси на отделните автори. Тези, които познават книгата на Масаиуки Сайонджи, които са виждали демонстрациите на неговия метод или сами са го изпитали, ще се съгласят, че съществуват типични особености, които правят Божествения масаж - другото име на метода - вносител на новости, на такива положения и начини в цялата система, които ни дават право да го определим като оригинален. С настоящото изложение се цели да се изтъкнат няколко основи, върху които той е изграден, и да може този оригинален метод винаги да защитава високите си качества и масажистите да му отдават своите предпочитания.

Методът е наречен ИУМЕИХО ТЕРАПИЯ, което означава метод за увеличаване на жизнените сили на организма. Кое е най - главното, с което си служи лечителят коректор и ваятел на човешкото тяло? В основата на тази терапия стоят грижите за нормализиране тазобедрените стави и гръбначния стълб. Анатомичният лумбален участък, наречен талия, е главната ос, стожерът, който поддържа необходимото равновесие на тялото спрямо земната гравитация. Да се надяваме, че следващите отговори ще ни приближат до смисъла и съдържанието на ситемата Иумеихо терапия.

Методът разкрива ролята на гравитацията в симетрията на човешкото тяло. Човешкият скелет и неговата структура са основно изучени и познати. М. Сайонджи обръща внимание на една подробност: невероятно широкото разпространение на разместване на костите в тазобедрените стави и гръбнака при голям брой хора. И свързани с това заболявания на вътрешните органи. При свързване на елементите на скелета в стави е необходимо тяхното точно съчетаване: дори частица от милиметъра да бъде извън определеното място и ъгъл създава навяхване, изкълчване и други смущения, които пораждат болката и потискат функциите. Тези изкълчвания имат начало от раждането при преминаването на бебето през твърдия и неправилно извит канал, от вредни професионални условия, от катастрофи в бита и някои екстремни обстоятелства. От тук започва нуждата да се намести изкълченото.

Можем да кажем, че методът не разкрива нищо ново като засяга ролята на мускулатурата при изправяне на тези изкълчвания. Нормално е, при спокойно състояние на човешкото тяло, когато то лежи, когато е най - малко под въздействието на земното притегляне, мускулатурата да бъде отпусната, с такава дължина, че да не изменя симетрията на костите, за които тя е захваната непосредствено или чрез лигаменти. Обаче, ако съществуват дразнения върху мускулните групи, ако има някакво неравномерно натоварване поради изместване на костите, ако спрямо земното притегляне те са насочени в неестествено направление, ако има възбуждания, които изискват удължаване на тези мускули - тогава спонтанно се получава контракция, свиване, съкращаване. Но при създадените патологични условия наместването не може да се осъществи - получава се трайно свиване, болка подбуждане на нервни напрежения и т. н. И може да се каже, че при някои условия с фрактури и тежки размествания, силата на човешката ръка не може да ги намести и се налага тяхното пълно отпускан да се постигне с медикаменти /пълна упойка, кураре и др./ Обаче М. Сайонджи си служи с масажиране на мускулатурата до пълното и отпускане, а след това, чрез опъване, извиване и други методи на притискане крайникът бива наместен. Външното впечатление е недостатъчно, за да разкрие детайлите на един успех! Всъщност авторът изгражда една методична последователност, една система от отделни манипулации, които водят до крайната цел: наместване на тазобедрените кости, на гръбначните прешлени, на ключиците, на колянната става, ставите на пръстите и т. н.

Масажът е главно средство за нормализиране на разстроените стави, на втърдените мускули, на лимфния кръвен застой. Чрез масажа се постига премахване на болките, възстановяване на физиологичните функции в техните нормални граници. Премахването на всякакво притискване на капилярната мрежа за телесни течности се явява като необходимост. Образно казано, тези участъци на вътрешно напрежение, които се развиват под кожата в съединителната тъкан, могат да се сравнят с мочурище или блато със застояла вода. При тези условия можем да кажем, че тук животът протича в такава замърсена обстановка ненормално. Само ако се направи дренаж - едно сполучливо отводняване чрез канали, ще се получи благоприятна среда за здраве. Нещо подобно може да се получи в човешкото тяло, ако се приложи масаж. Масажът, най - общо казано, представлява краткотрайно притискане на телесната маса, на мускулите и съединителната тъкан, дори и на костите. Масажистът - лечител с помощта на пръстите, дланите и колената получава омесване на обработваните участъци и създаване на пълна проходимост на лимфата и кръвта.

Може би тук е най - подходящо да се разисква въпроса за дозата, за силата на натиска, която да се приложи при масажирането. В познатата ми литература не съм намерил категорични отговори по въпроса, например колко грама на квадратен сантиметър може да бъде натискът върху седалищната мускулатура или подколянната ямка. Обикновено този натиск се определя от личната опитност на масажиста, който знае да следи реакциите на пациента при обработване на различни области на тялото и как той усеща манипулациите. Болката от това не е знак да се спре, или пък мълчанието - да се увеличи степента на натиска. Все пак болката или приятното усещане е мерило. Но дозировката се отнася още за броя на манипулациите, от близостта /разсеяността/ на точките, от ритмичността и от продължителността на паузите между притисканията, от броя на сеансите при даден курс на лечение. Както ежедневното хранене е нужно, така трябва да бъде и с масажът. В метода на М. Сайонджи въпросът за дозировката е разрешен с цифри.

Относно перпендикулярния натиск при масажирането. Оказва се, че е от значение дали масажът се провежда с пръсти или длан, но и от посоката, по която ръката се движи по кожата. Защо при Божествения масаж се препоръчва притискането да се прави натиск перпендикулярно на повърхността на обработвания регион. Чрез отделни натискания, които се преместват през 1 - 2 см се създават тласъци на определени количества кръв или лимфа, като че ли се цели разпръскването на телесните течности. А какво става при провлеченото, проточено натискане и влачене на ръката? Получава се “размазване” на кръвта, но само близо до придвижването. Този натиск, при който масажистът влачи кожата на пациента с ръката си или влачи самата кожа до границите на нейната еластичност не гарантира бързо и пълно изпразване на участъка, нито на точковото налучкване на рецепторните зони. Неоспоримо е, че има движение, но то като че ли “прескача” част от тъканите. Но при перпендикулярното натискане, след изтласкването, при паузата идва прилив на телесни течности, който ги отправя по естественото им направление.

Методът на М. Сайонджи изисква тотално масажиране на цялото тяло. Разбира се, че той решава най - напред проблемите с ортопедичен характер; изправяне изкълчените стави на таза, гръбнака, колената и др. Обаче в същото време, поради характера на самата масажна техника, върху целия организъм се отразява неговото многостранно въздействие, сегментарното, зоналното и пр. Има случай, когато вниманието трябва да се насочи към колянната болка, сърцето или белия дроб, умората и много други, но в сеанса да се отдаде внимание и на общото.

С току що казаното, че методът изисква ежедневно, тотално масажиране - масаж на цялото тяло - можем да си обясним широкото всеобхватно действие: повече от 190 болестни симптоми отстъпват пред палците на масажиста. За сърдечно - съдовата система в книгата са посочени27, например благоприятно се повлияват палпитацията, слединфарктно състояние, разширени вени, аритми, хипертония, хипотония и много др. Без да изреждаме подобни резултати при останалите системи се разбира, че едно единствено средство действува многстранно.

Авторът на Иумеихо терапия обръща внимание на феномена “пукане в ставата” като израз на лечебен ефект. При наместване на ставите, които и да са те - на пръстите на ръцете или краката, на колената, талията или прешлените, винаги се очаква да се чуе звукът “пукане”. Липсата на пукане /еднократно/ показва, че мускулите и съединителната тъкан са ригидни /втърдени/, ставите имат ограничено сгъване. Но дори и да се чуват пукания, това все още не е знак, че тялото е напълно омекнало. А извънредно вдървените мускули трудно се омесват и разтриват. Необходимо е по - продължително “обработване” на участъка. Все пак авторът държи да се чуе този звук. И така пукането е в основата на диагностиката, като белег, че костите са наместени, че мускулатурата е еластична. Ето неговото резюме по въпроса: при ригидност ставите и мускулите им не могат да се разтегнат и не могат да се наместят. Те са “твърдо” свързани. При малка степен на еластичност разместените кости могат да се нагласят, при което се получава слаб метален звук. Например от прешлените само един или два пукат и все още има болки. Едва при пълно еластично състояние на тъканите наместващата терапия върви гладко и засегнатата става издава ясен звук при самото наместване. Тогава няма болки.

Една от причините на болестите, ако не и главната е хълбочноставното разместване. Засегната е лумбалната област на тялото, наречена “талия”. Оста на тялото - кръста, наречена на няколко езика “пивото”, е най - чувствителна към изкълчванията. Около нея или с нея се върти горната половина на тялото. Масажистът най - напред тряба да постави диагнозата въз основа само на наблюденията, като уточни коя част на тазовата, раменната и гръбначната област са засегнати. Авторът е дал голям брой показатели, които определят локализацията и характера на заболяването. Изходното правило е доколко е спазена симетрията. При прав стоеж човешкото тяло е почти симетрично по отношение на вертикалната линия, следваща гръбнака. При здрав организъм тази вертикална линия се пресича с раменната и хълбочната, с които образува прави ъгли. Всяко изкълчване нарушава тази симетрия. Тези ъгли, вляво или дясно, стават остри или тъпи. Едното рамо е по - високо от другото, единият хълбок е по - висок от другия, единият крак е по - дълъг от другия - при всички случаи сравнително. Диагнозата се поставя лесно и когато се установи нарушение в симетрията на ходилата, ръцете, лицето, в легнало или седнало положение, при различни движения на очите и др. Само един от тези признаци е достатъчен за становището на масажиста. Към горното може да се прибави и втърдяването на мускулатурата в засегнатите участъци.

Относно общия брой на сеансите М. Сайонджи препоръчва да не се прекъсва при първите неуспехи. Различните организми реагират индивидуално. Има случаи, когато само два - три сеанса са достатъчни, а при други са били десетки и са се увенчали с успех. Авторът описва 100 мажасни манипулации, с които ангажира цялата структура на човешкото тяло.

Масаиуки Сайонджи е разработил самотренировъчна масажна гимнастика. Това са 48 упражнения - лечебна физкултура за самомасаж. Застъпени са статични и динамични моменти.

Могат да се направят няколко забележки за пропуски, които всъщност са намерили място в други трудове на автора. За дишането не е казано достатъчно, до голяма степен е на лице механичен подход спрямо болестните процеси и лечение и др.

Сега остава да прибавим малка информация относно разпространението и резултатите от прилагането на Иумеихо терапия. Повече от 20 години японският учен лечител Масаиуки Сайонджи работи в своя клиника - Международен институт по предпазна практика в Токио.

Най - резултатна е неговата работа в Русия. Първите му лекции и демонстрации са били в Естония, Литва и Москва /през 1990 г./ и няколко поредни години той обучава по масажна техника в Москва, където през месец декември 1992 г. се провежда двудневна научна конференция върху лечебната стойност на масажния метод.

А. П. Козловски, директор на института, докладва за опита, който има при обучаване на лекари по медецинска технология и специално по метода на М. Сайонджи. До оня момент са обучени 180 лекари.Решава се да се продължи работата с този методи с цел да се снижи заболеваемостта, причинена от гръбначно - тазови увреждания.

Същият автор Козловски в следващ доклад говори подробно за диагностиката и безмедикаментозното лечение по метода на Сайонджи. Той изтъква зависимостта между соматичната и вегетативната инервация, както и за рефлекторното влияние на мануалната терапия при лекуване на язви на стомаха и дуоденума, на бъбречно каменната болест, хроническите разстройства на капилярното кръвообращение и др. Това е висока оценка на масажния метод въз основа на получени терапевтични резултати в клинична обстановка.

С. А. Заходякин / от Ростов на Дон - Русия / изнася своите успехи при лечението на 213 пациенти по метода на Сайонджи. От тях 120 страдали от остеохондроза / образуване на чуждо тяло в ставите - в коляното или лакъта./. Лекувани са били ипациенти със съдови реакции на крайниците / синдрома на Рейно /, атеросклероза, енурезис,хипертония, психични разстройства, мигрена и др. За много от тях 20 - 30 процедури са достатъчни за благоприятнияизход. Ето една мисъл от този автор: “Методът на Сайонджи може да се характеризира като най - малко трудоемък между аналогичните му методи и го препоръчвам за повсеместно внедряване в практиката”.

В. В Чумаков / Москва / в обширен доклад представя анализа на биохимичните и неврофизиологичните оздравителни механизми при прилагане на метода на Сайонджи. Той разкрива нещо основно: “Вертебросегменарната мануална терапия е ефективен природофизиологичен сбособ на безмедикаментозната терапия при функционалните разстройства при човека”.

О. М. Горбачев развива темата за медицинската рехабилитация и като обсъжда познатите многобройни методи за лечение, определя този на Сайонджи като много успешен.
В. В. Инякин / Москва / е направил цифров анализ от мидицинската и професионална рехабилитация на 788 пациенти. Той е установил, че методът на М. Сайонджи е най - адекватен, т. е. най - подходящ за тези изисквания. Ще прибавим и други данни.

През м. февруари 1991 г. в Естония са обучени по метода на Сайонджи 25 лекари от брата на Сайонджи Шигеру Хашиното. През 1992 г . в Краков, Полша, са обучени 52 лекари, които след това са отишли в Литва, където след 5 дневен курс са положили изпит- Обучавани са слепи или със слабо зрение масажисти. Обучавани са и хора в чиито семейства има тежко болни пациенти: след апоплексия, при сколиоза, при смущения в опорно - двигателния апарат, при които са нужни допълнителни грижи. Изказвана е била мисълта “Всяко семейство да си има и един масажист”.

В друг доклад се говори за лекувани болни от сколиоза. Сколиозата е едностранно претоварване на гръбначния стълб, който спираловидно е осукан / завъртян / около вертикалната ос. От лекуваните 24 пациенти от сколиоза са били излекувани 20. Други 26 са имали дискова ерния и лумбалгия. Само един от тях не се е повлиял. От 8 болни с главоболие всички са оздравяли. Тримата с коксатроза са оздравяли. В този доклад изрично се посочва необходимостта от обучение по масажна техника на член от семейството, в което има тежко болен и най - вече с увреждане в опорно - двигателния апарат.И други автори споделят същото убеждение. Цитираните успехи са неопровержимо доказателство за лечебните качества на тази животворна масажна система, създадена от Масаиуки Сайонджи.

Какво е постигнато в България за внедряване на Иумеихо в практиката? Интересът към този метод започна след 1991 г., когато излезе първото издание на книгата на М. Сайонджи “Източен специален божествен масаж” и още повече след излизането на второто издание 1993 г. Огромна роля изиграха решенията на Сайонджи в България, при които той изнесе лекции и демонстрации. Той организира курс по масажна техника, който се проведе в Китай, с международно участие. Той беше посетен и от 8 души българи. Курсовете в София завършиха с изпити и 13 души получиха дипломи. Същевременно - по време на обучението на курсантите много болни бяха лекувани. Осъзната е нуждата от въвеждането на този достъпен и полезен метод. Днес той се практикува в здравни центрове, които са създадени в София, Плевен, Шумен и Ямбол.

Броят на масажистите ще расте, но още повече расте броят на болните, които търсят тяхната помощ. Надяваме се, че това трето издание на книгата “ Иумеихо терапия” ще помогне за обучението на нови последователи на Масаиуки Сайонджи, които да работят за здравната профилактика на българския народ.ПРЕДГОВОР

Госпожица К., 26 - годишна, живее в квартал Катеушика на Токио и работи в ресторанта, ръководен от нейния баща. Вероятно от простуда поради целодневната работа в заведението, девойката започнала да се оплаква от болки в кръста още на 21 - годишна възраст. След две години, по време на сватбеното си тържество, тя почувствала силни болки. Оказало се, че междупрешленният и диск се е изместил. Момичето едва издържало до края на церемонията, а меденият месец не се състоял. След 5 дни мъжът и заявил, че анулира женитбата поради нейната болест. Нещастната госпожица К. посещавала много болници и лечебни заведения след своя развод, но никъде не получила задоволителен резултат. След три години се влюбила отново. Веднъж, точно по време на среща, лумбагото пак я атакувало. То и напомнило за болката, която я обхванала по време на сватбеното тържество. Уплашила се, че нещастието и може да се повтори. Нейните родители и лекари я посъветвали втората и женитба да стане пет месеца по - късно, след операция, която вероятно ще я оздрави. По това време К. се заинтересувала от моята терапия и побързала да ме посети с последна надежда за излекуване. Аз и поставих диагноза и констатирах, че нейната дясна хълбочна става се е изместила с 2 сантиметра. Веднага, още същия ден изправих тази става. После приложих терапията три пъти седмично и скоро тя оздравя. След това пациентката идваше в института един път месечно за изследване. Вече изминаха три години от нейната женитба. Сега тя се радва на щастлив живот. Лумбалгията, която я измъчваше 6 години, вече не я тревожи. Има доста страдащи като нея. Аз съм успял да излекувам много пациенти. Ето защо моят институт е наречен “Крайна спирка на болестите”. Всеки има хълбочно изкълчване, от рождение или придобито, слабо или сериозно, със или без симптоми. И хълбочното разместване е главната причина за лмбалгията. Даже тези, които са без симптоми, получават в ежедневния си живот и по време на трудова дейност малко по малко хълбочно разместване, придружено от съответните симптоми. Затова е необходимо да се установи и изправи такова разместване на хълбочните стави, за да се предотвратят и лекуват болестите. В тази книга методите на лечение са класифицирани в седем раздела според симптомите, за да могат да се правят лесно при домашни условия. Надявам се, че вие ще изберете лечебни методи, отговарящи на вашите симптоми, и вярвам, че сигурно ще се освободите от продължителните смущения и напълно ще оздравеете.

Януари, 1987 г.
Масаиуки Сайонджи


Проблеми и заболявания, повлияващи се добре от Юмейхо:
изкривяване на гръбначния стълб /сколиоза, кифоза/, мигрена, детска церебрална пареза, коксартроза, гонартроза, болки в гърба, дископатия, ишиас, лумбаго, плексит, мигрена, главоболие, наднормено тегло, затлъстяване, парези, апатия, депресия, мускулна атрофия, миозит, полова слабост, импотентност, нередовен мензис, менструални болки, безплодие и други.

Полезни схеми и карти на човешкото тяло
!!! Кликни върху надписа !!!Самотренировъчна масажна (притискащо-разтриваща) гимнастика

DIINO BICSO

Съставено от
Дружеството по хълбочно-изправяща
притискащо-разтриваща терапия
за цялото чивечествоЮМЕЙХО - терапията , от която ВСЕКИ се нуждае!!! НЕ ПРОПУСКАЙТЕ възможността да разрешите голяма част от проблемите си като завършите курса на обучение! ГАРАНТИРАНО получаване на диплома от Института по превантивна медицинска практика Токио. Добра вазможност за работа и себереализация в България и чужбина. Местата са ограничени. За безплатна информация относно курсове, семинари и литература www.yumeiho-bg.com;    www.yumeiho-thearpy.hit.bg;   www.yumeiho-bg.hit.bg
e-mail: yumeiho@abv.bg Тел: (+359)-2-945 04 69 - София; GSM: +359 899 815705Снимки от проведени курсове и семинари


Снимки от курс по Юмейхо (23.10-25.11.2006 г.)
Снимки от семинара в Разград (25.09-05.10.2006 г.)

Снимка 1
Снимка 2
Снимка 3
Снимка 4
Снимка 5
Снимка 6
Снимка 7


ОТЗИВИ И МНЕНИЯ ЗА ЮМЕЙХО


1. Мнения за сайта написани в bgtop.net

2. Писмо - отизив от лекувана болна с детска церебрална пареза (ДЦП)

3. МАСАЖИТЕ YUMEIHO ПРОМЕНИХА ЖИВОТА МИ

4. Deyana Viktorsson

5. Отзив от Пенка Ботева

6. Калина Раковска - Защо изучавам Юмейхо?

7. Светлана Русева - Моята мотивация да уча Юмейхо

За връзка и допълнителна информация:
yumeiho@abv.bg
Тел: (+359)-2-9450469
GSM: +359 899 815705


Гласувайте за нас в bgtop.net
>>>>>> (КЛИКНЕТЕ ТУК) <<<<<<

Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!!Линкове към подобни сайтове:
yumeiho-therapy.hit.bg
www.yumeiho.co.jp - Сайт на Международната асоциация по Юмейхо с президент Масаиуки Сайонджи (Saionji Masayuki): saionji@yumeiho.co.jp
www.yumeiho.lx.ro;    www.geocities.com/dara2el/yumeiho.html - Сайтове на Румънската асоциация по Юмейхо с президент Сорин Ига (Sorin Iga):
iga_san_ro@yahoo.co.uk        


www.vasarhely.hu - сайт на Унгарската асоциация по Юмейхо с президент Фараго Каталин (Farago Katalin).
www.yumeiho.pl - сайт на Полската асоциация по Юмейхо с президент д-р В. Опока (W. Opoka).
www.yumeiho.es - Испански сайт за Юмейхо.

www.yumeiho.org
www.yumeiho.com

Приятели и връзки:
www.phytolek.com - Оздравителен хомеопатичен център "ФИТОЛЕК".
www.spiralata.net - Виртуална духовна библиотека Спиралата на еволюцията.
www.veridia.dir.bg - Здраве и мъдрост от природата - съвети и рецепти на д-р Пашкулев.
www.mirbg.info - ПРОЕКТ на д-р Пашкулев "М.И.Р." – КОНЦЕПЦИЯ; М.И.Р.= методи за интегрална реализация (Антропорелогия)
bgwebmast - seo competition www.duonika.org - Сайт на Димитър Кръстев за Дуоника и Чаткалина - системи за събуждане духа на сътрудничеството.
www.migraine-headache.ws - Сайт за лечение на мигрената и мигренозното главоболие с небивал успех!
www.edicta.hit.bg - център за здраве и образование ЕДИКТА
www.bghomeopathy.org - Българско Хомеопатично Общество. Класическа хомеопатия - материалите са на български и на английски език.
www.voev.hit.bg - Безплатни инвалидни колички, столове, антидекубитални дюшеци, слухови апарати, проходилки и др.
Посетете новия сайт на Academy of Health Saint Luka, YUMEIHO CENTRE – Dokuzanov & Co.
Dir.bg Search Bulgarian web-space