Светлана Русева

гр. София

e-mail: svetlana@neona.com
GSM: 0887 401 301


Преди около една година, търсейки алтернативни методи за лечение на дъщеря ми ( на 4г.с диагноза ДЦП-квадрипареза, тежка степен), попаднах на сайта за YUMEIHO и, прочитайки отзивите на жена с Детска Церебрална Пареза, без да се поколебая и се обадих.Тя ме насочи към Лука и започнахме.

Знаех, че това е добро нещо, защото преди 8 години го опитах ,представен ми като масаж на Сайонджи (всъщност това са били елементи от YUMEIHO). Отначало дъщеря ми много плачеше, болеше я, съпротивляваше се, но след масаж се успокояваше и спеше по-добре. Лука работеше с нея много всеотдайно всеки ден по 3-4 часа. Въз основа назадълбочените си знания и опит и в други области на алтернативната медицина,той ме насочваше да прилагам различни методи и процедури, водещи към постигане на баланс и хармония. За един месец промяната беше голяма.

Осъзнах, че трябва да се науча да правя тези масажи, въпреки че нямам медицинско образование и никога не съм си представяла развитието си в тази насока. Силното желание да помогна на детето си да стане самостоятелен човек ме мотивира да се включа в курса по YUMEIHO. В процеса на обучение си прилагахме масажните и наместващите техники един на друг и изпитах на собствен гръб и болката, и удоволствието от промяната. Промяна в стойката, промяна в движенията, промяна в мисленето.

Имах кифо-сколиоза втора степен (в резултат от падане в детска възраст), която се бе задълбочила сериозно, особено след раждането на три деца и непрекъснатото носене на най-малката, заради състоянието и. Не вярвах, че на тази възраст(35г.) е възможно да си изправя гърба.

След завършване на курса реших да продължа масажите, мислейки си, че по-голяма част от работата е свършена, но се оказа,че тепърва започва. След всеки масаж се чувствах все по-изправена, заредена с енергия, уверена, че няма нещо, с което да не мога да се справя. Научих се да се отпускам и да понасям болката, пропускайки я да преминава през мен. Болката се забравя, резултатът остава. YUMEIHO променя не само формата на тялото, но и мисловните модели, психичните нагласи, светоусещането. Това е една основа, ако човек има желание да се променя.

Започнах да се занимавам с Йога и, въпреки че спрях масажите, се чувствам все по-добре. Гръбнакът ми става все по-гъвкав и по-здрав. Имах възможността да изпитам YUMEIHO терапията и като пациент, и като YUMEIHO-ист(макар и само първа степен засега). Работата отнема много енергия, човек наистина дава частица от себе, което я прави толкова ефективна. Продължавам да изучавам YUMEIHO, защото тази терапия промени живота ми и чрез нея помагам и на близките си.

Благодаря на своя учител Лука Докузанов за голямата всеотдайност и търпение, които прояви към мен!

С. Русева
5 Август 2006 г.